Cultuurfonds ondersteunt 700-jarig Kasteel Rosendael

Foto: Arnhem Nieuws

Tijdens de viering van de zevenhonderdste verjaardag van Kasteel Rosendael vrijdag 16 mei, ontving beheerder Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen een bijzonder cadeau: € 150.000. Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft dit bedrag voor het herstel van de buitenplaats van het kasteel. 

Mede door deze bijdrage van het Cultuurfonds, kan Geldersch Landschap & Kasteelen een omvangrijke hersteloperatie voor buitenplaats Rosendael – met zijn beroemde fonteinvloer De Bedriegertjes – realiseren.  “Het ensemble van Rosendael – de combinatie van het huis, interieur, de tuin, oranjerie, het park en de historische collecties – moet behouden blijven voor de toekomst en toegankelijk zijn voor een breed publiek”, zo vinden de adviescommissies Natuur en Monumentenzorg van het Prins Bernhard Cultuurfonds.  
 
Bijdrage uit CultuurFondsen op Naam
Van de herstelbijdrage van het Cultuurfonds is € 50.000 bestemd voor behoud van de natuur op het landgoed, waar bijzondere zoogdieren en vogels voorkomen zoals de boommarter en diverse soorten spechten. Een bedrag van € 40.000 wordt door Rosendael gebruikt voor het verbeteren van de publiekstoegankelijkheid van het kasteel, dat met historische belevenissen voor de bezoekers tot leven wordt gewekt. Voor herstel van collectie, huis en tuin is € 60.000 beschikbaar, dankzij een aantal speciale CultuurFondsen op Naam. Deze particuliere fondsen, met een specifiek geef-doel, worden door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerd.
Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds  heeft naast een landelijk bureau in Amsterdam,  twaalf provinciale afdelingen in het land.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunde in 2013 ruim 3.800 initiatieven op gebied van cultuur, natuur en wetenschap. Aan monumentenzorg werd € 3,7 mln besteed, waarvan € 2,1 mln uit CultuurFondsen op Naam kwam. 
Adriana Esmeijer, directeur van het Cultuurfonds, overhandigde de cheque met de herstelbijdrage aan Peter van den Tweel, directeur-bestuurder van Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, dat Rosendael sinds 1978 in beheer heeft.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen