Arnhem als voorbeeld op de RUIMTEVOLK Expeditie 2013

Vorige week donderdag kwamen ruim 300 professionals uit de wereld van de ruimtelijke ontwikkeling naar Arnhem voor de RUIMTEVOLK Expeditie 2013. RUIMTEVOLK is een vooraanstaand kennis- en inspiratieplatform én een netwerkorganisatie voor ruimtelijke vraagstukken. Dit platform is in 2007 opgericht door Arnhemmer Sjors de Vries die ik enige tijd terug…

Vorige week donderdag kwamen ruim 300 professionals uit de wereld van de ruimtelijke ontwikkeling naar Arnhem voor de RUIMTEVOLK Expeditie 2013. RUIMTEVOLK is een vooraanstaand kennis- en inspiratieplatform én een netwerkorganisatie voor ruimtelijke vraagstukken. Dit platform is in 2007 opgericht door Arnhemmer Sjors de Vries die ik enige tijd terug interviewde over de Expeditie 2013.

Bij deze Expeditie is het RUIMTEVOLK gelukt om het thema “Nieuw Kapitaal” inhoud te geven door inspirerende bijdragen van een groot aantal sprekers, zoals de keynotes Marleen Stikker, Frans Soeterbroek, Sebastian Olma, Daan Roosegaarde en Rob Wijnberg. Niet alleen door de locatie (Eusebiuskerk), maar ook door het “Arnhem Lab” was de Expeditie een “Arnhems feestje”. In het Arnhem Lab stond de ontwikkeling van Rijnboog en Coehoorn centraal als gebiedsontwikkeling van de toekomst. Weliswaar met een vraagteken, want die ontwikkelingen zijn voor een deel nog niet concreet, maar de landelijke belangstelling is overweldigend. Het “Arnhem Lab” was het praktische voorbeeld op de Expeditie dat liet zien dat Arnhem niet achter de feiten aanloopt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden