Deze treinstations worden het vaakst overgeslagen

LENT/ARNHEM – De NS rijdt het vaakst stations voorbij tussen Nijmegen en Arnhem. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld aan de Tweede Kamer.De stations Nijmegen-Lent, Elst en Arnhem-Zuid kwamen er dit jaar bekaaid vanaf. Arnhem-Zuid werd 376 keer overgeslagen, Nijmegen Lent en Elst elk 374 keer.  Dagelijks worden in Nederland gemiddeld 9…

LENT/ARNHEM – De NS rijdt het vaakst stations voorbij tussen Nijmegen en Arnhem. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld aan de Tweede Kamer.

De stations Nijmegen-Lent, Elst en Arnhem-Zuid kwamen er dit jaar bekaaid vanaf. Arnhem-Zuid werd 376 keer overgeslagen, Nijmegen Lent en Elst elk 374 keer. 

Dagelijks worden in Nederland gemiddeld 9 stations overgeslagen door de trein om te voorkomen dat er grote vertragingen ontstaan. De staatssecretaris gaat de NS niet verbieden om stations voorbij te rijden, omdat ze de NS dan mogelijk dwingt tot het nemen van maatregelen die nog meer hinder voor de reiziger veroorzaken. 

‘Reizigers gedupeerd’

Reizigersorganisatie ROCOV is niet blij. ‘Op deze manier worden Gelderse treinreizigers gedupeerd’, zegt woordvoerder Ben Mouw. Mouw denkt dat de problemen tussen Arnhem en Nijmegen worden veroorzaakt, doordat het spoor tussen beide plaatsen zowel voor intercitytreinen is bedoeld als voor stoptreinen. ‘Intercity’s die vertraging hebben, rijden dan nog wel eens de stations voorbij, terwijl ze daar eigenijk moeten stoppen.’

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden