Minister Bussemaker voor de klas in Arnhem

ARNHEM – Op het ROC Rijn IJssel in Arnhem staat vandaag minister Bussemaker van Onderwijs voor de klas. Ze lanceert de digitale lesmethode Werken aan je Toekomst. Hiermee worden studenten zo goed mogelijk voorbereid op het vinden van werk.Werken aan je ToekomstDe lesmethode Werken aan je Toekomst is nodig vanwege…

ARNHEM – Op het ROC Rijn IJssel in Arnhem staat vandaag minister Bussemaker van Onderwijs voor de klas. Ze lanceert de digitale lesmethode Werken aan je Toekomst. Hiermee worden studenten zo goed mogelijk voorbereid op het vinden van werk.

Werken aan je Toekomst

De lesmethode Werken aan je Toekomst is nodig vanwege de grote jeugdwerkloosheid. Studenten leren hoe ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. De minister begeleidt een klas studenten tijdens de eerste les waarin de jongeren een digitaal beeld schetsen van hun ideale toekomst.

‘Een groot huis en een dikke auto’

Ze visualiseren waar ze van dromen; een groot huis, een dikke auto, verre vakanties en de leuke kinderen die zij krijgen. Bij de vervolglessen wordt dit ideale toekomstbeeld van studenten er weer bijgehaald om te kijken in hoeverre zij dit kunnen of misschien wel moeten bijstellen. Het belangrijkste is dat de studenten zelf beslissen hoe ze hun toekomst vormgeven.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen