Vrouw geschept op ‘racebaan’ Ommoord?

In Rotterdam- Ommoord is gisterochtend een 64-jarige vrouw om het leven gekomen bij een aanrijding. De buurt reageert geschokt.Het is kwart voor acht in de ochtend als Louise Stolk, woonachtig in een flat grenzend aan de President Wilsonweg in Rotterdam Ommoord, wordt opgeschrikt door…

In Rotterdam- Ommoord is gisterochtend een 64-jarige vrouw om het leven gekomen bij een aanrijding. De buurt reageert geschokt.

Het is kwart voor acht in de ochtend als Louise Stolk, woonachtig in een flat grenzend aan de President Wilsonweg in Rotterdam Ommoord, wordt opgeschrikt door sirenes. Op zich is dat geen nieuws, want het geluid hoort de Rotterdamse vaker. Wat vooral opvalt is het aanhoudend geloei van de sirene. ”Het duurde zeker vijftien minuten. Ik dacht nog bij mezelf: daar moet heel wat aan de hand zijn.”

Stolk zit er niet naast. De President Wilsonweg is gisterenmorgen het toneel van een, zoals de buurt het omschrijft: ‘vreselijk drama’. Een 64-jarige vrouw wordt, terwijl ze wil oversteken bij een zebrapad, geschept door een 51-jarige automobilist. De Rotterdamse wordt door hulpdiensten gereanimeerd, maar overlijdt niet veel later aan haar verwondingen.

De buurt reageert geschokt op het dodelijke ongeval. Vooral omdat het niet de eerste keer is dat er op een weg in Ommoord een dodelijk slachtoffer valt. Er staat een kaarsje bij de plek des onheils en een paar meter verderop staat een groepje mensen met elkaar te praten.

”Deze weg nodigt uit om hard te rijden,” stelt de 64-jarige Ineke Vrijdag. ”Het is een mooie rechte weg en vaak rijden automobilisten hier 80 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan.” Vrijdag woont zelf aan de President Rooseveltweg, de rijweg die parallel loopt aan de Wilsonweg. ”Daar hebben ze rotondes gemaakt. Die vind ik echt een aanvulling, mensen moeten wel afremmen. Voor die drempels die hier liggen wordt echt niet gestopt.”

Frans van der Hoofd, die voor zijn flat een sigaretje staat te roken, is het eens met Vrijdag. “Ze moeten die vluchtheuvels hoger en breder maken. Iedereen met een stevige vering scheurt hier zo overheen. Deze drempels hebben geen nut. Nee, ik vind het niet gek dat hier vaak ongelukken gebeuren. In september is hier nog een hond doodgereden.”

Op het internet komen woorden voorbij als ‘Racebaan’ en wordt gepleit voor de komst van flitspalen. Of die er ook daadwerkelijk komen? De deelgemeente Rotterdam Prins-Alexander, verantwoordelijk voor de President Wilsonweg, laat via een woordvoerster weten: ”De locatie bij de deelgemeente is niet bekend als ‘blackspot’, als gevaarlijke plek. In het kader van het project kindvriendelijke wijken zijn er wel lichtjes bij de zebrapaden geplaatst.”

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren wordt door de politie onderzocht. De bestuurder van de auto zit vast op het bureau.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden