‘Arnhemse Piet’ voor cabarettrio Enge Buren

ARNHEM – Het cabarettrio Enge Buren heeft donderdagavond de ‘Arnhemse Piet’ in ontvangst genomen. De prijs werd namens Omroep¬† Gelderland uitgereikt ‘voor 20 jaar onafgebroken en eigenzinnig cultureel vermaak’. De muzikale driemansformatie kreeg de ‘Arnhemse Piet’ uit handen van zanger George Baker tijdens de opname van de oudjaarspecial in…

ARNHEM – Het cabarettrio Enge Buren heeft donderdagavond de ‘Arnhemse Piet’ in ontvangst genomen. De prijs werd namens Omroep¬† Gelderland uitgereikt ‘voor 20 jaar onafgebroken en eigenzinnig cultureel vermaak’.

De muzikale driemansformatie kreeg de ‘Arnhemse Piet’ uit handen van zanger George Baker tijdens de opname van de oudjaarspecial in de studio van de Gelderse omroep.

7dea5105-e0f4-4988-9402-7dcf149c9327_eng

Enge Buren bestormt sinds 1993 de theaters. Hun faam reikt inmiddels ver buiten de Gelderse grenzen, maar standplaats en thuishaven blijft Arnhem. Op TV Gelderland is op 30 en 31 december een programma over het cabarettrio te zien.

De ‘Arnhemse Piet’ wordt sinds 2009 uitgereikt. Het criterium voor de prijs is dat de voorgedragen partij een onuitwisbare stempel op een specifiek Arnhems gebied heeft gedrukt. Onder anderen Roel Voorintholt (Introdans) en Pauline Krikke (oud-burgemeester van Arnhem) namen de prijs eerder in ontvangst.

12abaaae-336a-41e6-8c9c-834e5575ba50_eng

Foto’s: Jan van Dalen

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden