FIOD pakt Arnhemse handelaar op

ARNHEM – Op verzoek van het OM is dinsdag in Duitsland een man aangehouden die in Arnhem kantoor houdt. Hij wordt onder meer verdacht van belastingfraude, oplichting en faillissementsfraude.Ook zou hij tientallen keren gekunstelde fiscale constructies hebben verkocht, waardoor op grote schaal belasting is ontdoken. De FIOD schat dat de…

ARNHEM – Op verzoek van het OM is dinsdag in Duitsland een man aangehouden die in Arnhem kantoor houdt. Hij wordt onder meer verdacht van belastingfraude, oplichting en faillissementsfraude.

Ook zou hij tientallen keren gekunstelde fiscale constructies hebben verkocht, waardoor op grote schaal belasting is ontdoken. De FIOD schat dat de fiscus ruim een miljoen euro misliep. Er werd gebruikgemaakt van vennootschappen en trusts in Engeland, op Cyprus en in Belize.

De FIOD heeft het kantoor in Arnhem doorzocht. Er is beslag gelegd op administratie en geld. In zijn woning in Duitsland is 100 kilo chemicaliën gevonden. Bij een vermoedelijke afnemer is ook beslag gelegd op administratie, geld en onroerend goed. Deze man zou de constructie hebben gebruikt om zijn werkelijke inkomsten te verdoezelen en om belastingfraude te plegen.

De Belastingdienst gaat op korte termijn onderzoek doen bij andere
aanbieders van vergelijkbare constructies.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden