Moeder zoekt wanhopig ‘jihad’-zoon

Een verontruste moeder uit Arnhem heeft via Facebook een oproep gedaan, omdat ze bang is dat haar zoon van 18 op weg is naar Syrië. Jolanda de Neijs schrijft dat haar zoon Robbin van Dolderen sinds maandag 11 november wordt vermist. Volgens haar wijst alles erop dat hij is geronseld…

Een verontruste moeder uit Arnhem heeft via Facebook een oproep gedaan, omdat ze bang is dat haar zoon van 18 op weg is naar Syrië. Jolanda de Neijs schrijft dat haar zoon Robbin van Dolderen sinds maandag 11 november wordt vermist. Volgens haar wijst alles erop dat hij is geronseld voor een missie.

Robbin heeft zich anderhalf jaar geleden bekeerd tot de islam. In dagblad De Gelderlander zegt zijn moeder: “Hij heeft allemaal vrienden uit kringen die zich met Syrië bezighouden. De afgelopen maanden werden zijn opvattingen steeds extremer. We hebben daarover vaak gesprekken met hem gevoerd.”

Ook heeft Jolanda de Neijs geluiden opgevangen dat hij samen met een Marokkaanse jongen uit Arnhem is weggegaan. Ze is naar de politie gestapt. Een eerste onderzoek heeft volgens haar sterke aanwijzingen opgeleverd dat hij onderweg is naar Syrië. Zo is de telefoon van zijn vriend getraceerd in Turkije en op de computer van Robbin zouden ook aanwijzingen voor zijn vertrek zijn gevonden.

‘Nog een kind’

De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan en dat er een onderzoek loopt naar de verblijfplaats van Robbin. Een woordvoerder wil niet ingaan op eventuele aanwijzingen voor een reis naar Syrië.

Jolanda de Neijs denkt dat haar zoon waarschijnlijk in een ziekenhuis wil gaan helpen of in een weeshuis. Ze vindt het onwaarschijnlijk dat hij gaat deelnemen aan de strijd: “Het is nog maar een kind, vechten durft hij niet.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden