Steampunk in Arnhem

ARNHEM – Verklede mensen in de trein richting Arnhem, uitgedoste mensen op straat. Wat was er zaterdag toch aan de hand in Arnhem? Ze waren onderweg naar de tweede editie van Emporium Vernesque, zaterdag vanaf 12.00 uur in jongerencentrum Willemeen en Luxor Live. Emporium Vernesque is een zogenoemd Steampunk-evenement….

ARNHEM – Verklede mensen in de trein richting Arnhem, uitgedoste mensen op straat. Wat was er zaterdag toch aan de hand in Arnhem? Ze waren onderweg naar de tweede editie van Emporium Vernesque, zaterdag vanaf 12.00 uur in jongerencentrum Willemeen en Luxor Live.

Emporium Vernesque is een zogenoemd Steampunk-evenement. Steampunk is een creatief sciencefiction-genre dat zich laat inspireren door schrijvers als Jules Verne. De honderden gekostumeerde Steampunkers komen uit binnen- en buitenland naar de Gelderse hoofdstad. Tijdens het festival is er niet alleen muziek, maar er zijn ook workshops, spelletjes en lezingen.

9bb9045a-554c-42f8-ab88-5079e7e4d678_16-

Steampunk in opkomst

Volgens de organisatie is Steampunk sterk in opkomst in Nederland. Na de eerste editie van Emporium Vernesque werd de organisatie overdonderd met positieve reacties van de bezoekers, waardoor ze hebben besloten het dit jaar groter aan te pakken met een uitgebreid programma.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden