Fietsboot blijvertje op Rijn en Waal

NIJMEGEN – De toeristische pendelboot die deze zomer voer op de Rijn en Waal gaat volgend jaar flink uitbreiden. Afgelopen zomer maakte de boot iedere dinsdag hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal en de Rijn. Dat bleek een succes. Per vaardag hebben meer dan 250 passagiers meegevaren. Uit onderzoek van de ANWB…

NIJMEGEN – De toeristische pendelboot die deze zomer voer op de Rijn en Waal gaat volgend jaar flink uitbreiden. Afgelopen zomer maakte de boot iedere dinsdag hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal en de Rijn. Dat bleek een succes.

Per vaardag hebben meer dan 250 passagiers meegevaren. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat  de passagiers het uitstapje waardeerden met een 8. Reden voor het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) om met de rederijen in overleg te gaan om de veerdiensten ook in 2014 aan te bieden en uit te breiden met tochten over meer rivieren. 

Experiment succesvol

De toeristische pendelboot voer dit jaar als experiment. Bijna iedereen, namelijk 95% van de geïnterviewden, gaf aan ook in 2014 de trip mee te willen maken. Ook vond een meerderheid de prijs van de trip redelijk (66%) tot goedkoop (32%). Het merendeel van de passagiers kwam uit de regio Arnhem-Nijmegen. De combinatie van varen en fietsen werd het meest genoemd als doel van het uitstapje, maar ook een bezoek aan een kasteel, museum of attractie bleek een populaire activiteit.

Duurzaam karakter

Rederijen en RBT KAN hebben de wens de pendeldienst ook in 2014 in de vaart te hebben en waar mogelijk uit te bouwen met meer stops. Dat was ook een van de aanbevelingen uit het ANWB-onderzoek. Het is de bedoeling om in 2014 meer dagen per week te varen en dan ook de grote steden Arnhem en Nijmegen en tussenliggende plaatsen vaker aan te doen. Ook staat de rivier de IJssel op het wensenlijstje voor uitbreiding.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden