Bedrijfsuitje eindigt in vangrail bij Muiden

Een beginnende file maakte zaterdag in één klap een einde aan het bedrijfsuitje voor de thuiszorgmedewerkers van De Friese Wouden. Drie touringcars klapten op elkaar, 36 mensen raakten gewond.In konvooi waren zes touringcars onderweg voor een leuk dagje uit toen bij de afslag Muiden…

Een beginnende file maakte zaterdag in één klap een einde aan het bedrijfsuitje voor de thuiszorgmedewerkers van De Friese Wouden. Drie touringcars klapten op elkaar, 36 mensen raakten gewond.

In konvooi waren zes touringcars onderweg voor een leuk dagje uit toen bij de afslag Muiden Oost een beginnende file opdoemde. De voorste bus moest remmen en belande in de vangrail, de twee touringcars erachter konden een aanrijding niet meer voorkomen en klapten er bovenop. Veel inzittenden raakten lichtgewond, 36 mensen moesten naar het ziekenhuis.

Ooggetuigen verklaarden dat een te laat invoegende auto de voorste bus tot een noodstop dwong. De bussen daarachter konden ondanks hun lage snelheid een aanrijding niet meer voorkomen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Op basis van die conclusies zal het Openbaar Ministerie bepalen of de chauffeurs worden aangeklaagd.

De thuiszorgmedewerkers van De Friese Wouden en hun familie, 360 mensen in totaal, onderweg naar het Circustheater in Scheveningen. Na het ongeluk werden zij opgevangen in Muiden. Daar besloot het complete reisgezelschap rechtsomkeert te maken.

De meeste slachtoffers konden zaterdag alweer naar huis. Gisterochtend werd het laatste slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen. “Ze zal thuis herstellen van een gebroken jukbeen, gebroken rib en neus”, aldus Jouke Wijnalda van De Friese Wouden. “We hebben zondagochtend alle 36 opgenomen werknemers gebeld. We wilden zeker weten dat het goed met ze ging en of ze eventueel nog hulp nodig hadden. Gelukkig waren de meeste alweer op de been, sommigen waren zelfs alweer aan het werk gegaan.”

Morgen wordt door de thuiszorgorganisatie nog een bijkomst georganiseerd voor iedereen die zaterdag in een bus heeft gezeten. Voor mensen die daar behoefte aan hebben zal Slachtofferhulp aanwezig zijn.

De Friese Wouden werd gisteren ook alweer nagedacht over een vervangend bedrijfsuitje. Wijnalda: “We gaan in ieder geval in gesprek met het Circustheater of er misschien nog iets te regelen valt. Mocht dat niet lukken, dan gaan we zeker weten nog iets anders leuks doen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden