Arnhem-Direct op de borrel bij 250 jaar oude Groote Sociëteit

Met een heftige discussie vooraf beloofde het een leuke borrel te worden. Zouden er vrouwen bij zijn? Zouden ze binnenkomen bij het traditionele mannenbastion dat De Groote Sociëteit al 250 jaar nou eenmaal is? En zou ‘de vrouw van’ ook meekomen? Ja, ja en nee. Na een kort welkomstwoord van…

Met een heftige discussie vooraf beloofde het een leuke borrel te worden. Zouden er vrouwen bij zijn? Zouden ze binnenkomen bij het traditionele mannenbastion dat De Groote Sociëteit al 250 jaar nou eenmaal is? En zou ‘de vrouw van’ ook meekomen? Ja, ja en nee. Na een kort welkomstwoord van directeur Algemeen Udo Kelderman verzorgde Udo een korte rondleiding door het gebouw aan de Jansbuitensingel 28. Op de inpandige kegelbaan begonnen de heren net met een potje kegelen. Bij het kegelspel gaat het niet om hard gooien, wel om goed gooien, zo leerde de enthousiaste mannen die ook weleens een poging wilde wagen.

In de voorzaal mixte de (jongere) Arnhem-Direct bloggers onder het genot van een drankje snel met de heren van de Sociëteit. De twee verschillende werelden blijken het goed met elkaar te kunnen vinden en kaartjes wisselden van eigenaar. Een bijzondere plek om eens binnen te mogen kijken en kennis te maken met de oudste vereniging van Arnhem. En over vrouwen op de Sociëteit? Volgens de een onvermijdelijk, volgens de ander de nagel aan de doodskist van club. De tijd zal het leren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen