Boek over Arnhemse straatnamen

Straatnaambepaling is een serieuze aangelegenheid. Gebeurde het vroeger hapsnap, tegenwoordig bepalen B&W, meestal in overleg met een Commissie Straatnaamgeving, de benaming. Eind november verschijnt het boek Arnhem dubbelstad. Straatnamen in wijken en buurten. Hierin worden vele ins en outs van alle wijken en buurten, boven en beneden de Rijn, én…

Straatnaambepaling is een serieuze aangelegenheid. Gebeurde het vroeger hapsnap, tegenwoordig bepalen B&W, meestal in overleg met een Commissie Straatnaamgeving, de benaming. Eind november verschijnt het boek Arnhem dubbelstad. Straatnamen in wijken en buurten. Hierin worden vele ins en outs van alle wijken en buurten, boven en beneden de Rijn, én straatnamen aangekaart. In het boek van 160 pagina’s staan bijna 150 actuele foto’s van Arnhemse straten, lanen, wegen en pleinen. René Wouters maakte de kleurenbeelden.

Hoewel het onderwerp straatnamen velen saai zullen vinden, ligt dat toch genuanceerder. Straatnamen schetsen een bepaald tijdsbeeld. Alleen de spelling al is voer voor neerlandici. Werd de Amsterdamseweg vroeger met sch geschreven, tegenwoordig volstaat een s. Straatnamen geven een interessante kijk op het maatschappelijke leven in een bepaalde periode.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden