Gelderland ruimt op na de storm

ARNHEM – In Arnhem zijn door de storm zo’n 50 bomen omgewaaid. Dat zegt Ruud Krabbenborg van de gemeentewerf in Arnhem. Vanochtend wordt ge├»nventariseerd hoe groot de schade is en wat er precies opgeruimd moet worden. Het is niet nodig om extra mensen in te schakelen voor de opruimwerkzaamheden.Volgens Krabbenborg…

ARNHEM – In Arnhem zijn door de storm zo’n 50 bomen omgewaaid. Dat zegt Ruud Krabbenborg van de gemeentewerf in Arnhem. Vanochtend wordt ge├»nventariseerd hoe groot de schade is en wat er precies opgeruimd moet worden. Het is niet nodig om extra mensen in te schakelen voor de opruimwerkzaamheden.

Volgens Krabbenborg was de storm van 1990 erger. ‘Die storm duurde veel langer.’

Openluchtmuseum

Boven het tramnetwerk van het Nederlands Openluchtmuseum hing een losse tak. Gemeentewerkers hebben deze tak dinsdagochtend met een hoogwerker weggehaald.

NEC-logo waait van Goffert

In Nijmegen is door de storm het logo van NEC van het Goffertstadion gewaaid.

a87b9da6-bd39-4c67-ae5c-6f7c17538046_gof

Bij het
Goffertpark (hertenkampje) en aan de Hazekampseweg staan hoogwerkers om takken
uit bomen te zagen.

Apeldoorn ruimt nog een week op

De gemeente Apeldoorn verwacht dat er ook volgende week nog opgeruimd moet worden in Apeldoorn. In de gemeente zijn 90 tot 100 bomen omgewaaid. Maandag zijn tien ploegen van 3 mensen in touw geweest om de wegen, fiets- en voetgangerspaden waarop die bomen gevallen zijn, vrij te krijgen. Het hout is langs de paden en wegen gelegd. Vanaf dinsdag moeten dezelfde ploegen dat hout opruimen.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden