Extra investeringen spoor Arnhem-Winterswijk

ARNHEM – De provincie Gelderland wil 41.5 miljoen euro investeren in de spoorlijn Arnhem-Winterswijk en niet alleen in de verdubbeling van het spoor tussen Zevenaar en Didam, zoals eerder bekend werd. Ook wil de provincie dat er een fietstunnel komt bij Zevenaar-Oost voor het Liemerscollege en de nieuwbouwwijk Groot Holthuizen,…

ARNHEM – De provincie Gelderland wil 41.5 miljoen euro investeren in de spoorlijn Arnhem-Winterswijk en niet alleen in de verdubbeling van het spoor tussen Zevenaar en Didam, zoals eerder bekend werd. Ook wil de provincie dat er een fietstunnel komt bij Zevenaar-Oost voor het Liemerscollege en de nieuwbouwwijk Groot Holthuizen, toiletten op de stations en het aanpassen van overwegen.

Al jaren wordt actie gevoerd voor toiletten in de treinen op het regionale spoor, maar de provincie vindt het te duur om toiletten in de bestaande treinen in te bouwen. De provincie wil nu wel dat alle 17 stations tussen Arnhem en Winterswijk worden voorzien van toiletten. Op dit moment hebben maar 3 van de 17 stations een toilet.

Het spoor tussen Doetinchem en Arnhem telt 66 overwegen. Sommige overwegen wil de provincie veiliger maken. Andere worden gesloten of samengevoegd.

Het ministerie van Infrastructuur betaalt 13 miljoen mee aan de maatregelen op het spoor tussen Arnhem en Winterswijk, waarvan 10 miljoen uit het Lenteakkoord. Het spoor wordt pas over een paar jaar verdubbeld, de andere maatregelen worden zo snel mogelijk uitgevoerd. Provinciale Staten nemen na de zomer en besluit over de voorgestelde maatregelen.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen