World Statues festival Arnhem, zaterdag 29 en zondag 30 september 2012

Foto:

Voor foto’s 2012  kijk http://arnhem.nieuws.nl/fotos/87020

Voor foto’s 2012  kijk http://arnhem.nieuws.nl/fotos/87020

 

Arnhem – De 8e editie van het World Statues Festival vindt plaats in laatste weekend van septemberDe achtste editie van het WK Living Statues, wordt gepresenteerd tijdens het World Statues Festival in het laatste weekend van september.
In verschillende landen hebben voorrondes plaatsgevonden, de kampioenen uit deze landen doen ook een gooi naar de wereldtitel. Ook de Nederlands Kampioen 2012 (gekozen bij het NK in Valkenburg) is van de partij.

Op zaterdag 29 september is Statues By Night en op zondag 30 september strijden circa 150 levende beelden: kinderen, amateurs en professionals uit de gehele wereld om het wereldkampioenschap.

Afsluitend vindt op zondag 30 september een grote parade plaats waar alle standbeelden zich nog een keer presenteren, deze is dit jaar grootser dan ooit!

Honderduizenden mensen bezoeken ieder jaar het festival en genieten van de levende standbeelden die niet alleen uit Nederland, maar vanuit de gehele wereld naar Arnhem zijn gekomen voor het WK Living Statues.

Op zaterdag 29 september vindt van 21.00 tot 24.00 uur Statues By Night plaats. Midden in de stad zijn op verschillende plaatsen bijzondere decors en voorstellingen te zien, alles prachtig verlicht.

Zondag

Op zondag 30 september, van 13.00 tot 17.00 uur vindt het World Statues Festival en het WK Living Statues plaats. Op deze dag strijden niet alleen de professionals voor een eerste plek, maar ook de amateurs en de Kids Statues. Zij zijn de gehele dag te bewonderen in Arnhem.
De winnaars uit de diverse categorieën worden beoordeeld door een vakjury, (en een speciale kinderjury bij de Kids). Het publiek kan ook zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriet voor de publieksprijs.

Als afsluiting van de dag komen alle beelden nog een keer langs tijdens een indrukwekkende parade, om 17.30 uur.

Gedurende het hele weekend zijn er weer tal van optredens en andere activiteiten in de stad. Kijk voor het gehele programma op www.worldstatues.nl.

Koopzondag op zondag 30 september vanaf 12.00 uur.

www.worldstatues.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen