Plantsoen vernoemd naar Elly Lamaker,grondlegger van de Mode-academie ArtEZ

Arnhem – De gemeente Arnhem is enkele nieuwe straatnamen rijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft de namen vandaag vastgesteld. Het meest in het oog springend zijn het Elly Lamakerplantsoen en het Kazerneplein.

Arnhem – De gemeente Arnhem is enkele nieuwe straatnamen rijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft de namen vandaag vastgesteld. Het meest in het oog springend zijn het Elly Lamakerplantsoen en het Kazerneplein.

Elly Lamaker heeft grote verdiensten gehad voor de (Arnhemse) modewereld. Zij was grondlegger van de Mode-academie ArtEZ en heeft vele talenten opgeleid en gevormd. Aan het plantsoen dat omsloten wordt door de Putstraat, de Koolstraat en de Sonsbeeksingel wordt nu dus de naam Elly Lamakerplantsoen toegekend. Dit plantsoen ligt aan de rand van het Modekwartier. Verzoeken uit de stad in combinatie met mondelinge vragen van de gemeenteraadsfractie van D66 om als de kans zich voordoet een straat of plein te vernoemen naar Elly Lamaker hebben nu dus tot resultaat geleid.

Kazerneplein
Aan de Klarendalseweg, op het terrein van de voormalige Menno van Coehoornkazerne, komt een nieuw multifunctioneel centrum. In dit centrum komen onder andere een wijkwinkel, een gezondheidscentrum en twee scholen. De hoofdentree van het gebouw ligt aan een plein. Besloten is om dit plein Kazerneplein te noemen.

Bruggen over het spoor
Enkele bestaande bruggen over het spooremplacement zijn vervangen door nieuwe en langere bruggen. Dit in het kader van het project Sporen in Arnhem. Aan de oude bruggen werd formeel nooit een naam toegekend. In de volksmond werd de brug tussen de Oranjestraat en de Noordelijke Parallelweg Oranjebrug genoemd. Deze naam is nu officieel vastgelegd. De brug tussen de Brugstraat en de Bovenbrugstraat krijgt de naam Bovenbrug.

Patrouillepad
Patrouillepad is de nieuwe naam voor het fiets- en wandelpad in het Zeegbos tussen de Mooieweg en de Rijkerswoerdsestraat. Het pad loopt door in de gemeente Lingewaard. Daar heeft het pad de naam Patrouillepad Zuid gekregen. De naam Patrouillepad verwijst naar een verkenningstocht van twee Amerikaanse Airbornesoldaten in oktober 1944 voor de operatie Market Garden. Deze omgeving werd door vele honderden families gebruikt om het oorlogsgeweld te ontvluchten.

article
14339
Arnhem – De gemeente Arnhem is enkele nieuwe straatnamen rijk. Het college van burgemeester en
https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20120619/plantsoen-vernoemd-naar-elly-lamakergrondlegger-van-de-mode-academie-artez/
2012-06-19T15:02:06+00:00
Nieuws