Politieberichten week 48

Aldi overvallen

Aldi overvallen

ARNHEM – Twee nog voortvluchtige mannen hebben, donderdag 1 december, een supermarkt aan de Kronenburgpassage in Arnhem overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. Rond kwart voor acht kwamen de overvallers de zaak binnen en bedreigden het personeel met onder meer een steekwapen. Vervolgens werd het personeel vastgebonden waarna de daders er met een geldbedrag vandoor gingen. Volgens een van de slachtoffers ging het om twee mannen met bivakmutsen op. Beiden hadden een getinte huidskleur en spraken Nederlands met een buitenlands accent. Verder is bekend dat beiden ongeveer 1.90 m lang waren en een fors postuur hadden. Een van de daders droeg een wit met zwarte jas, de ander wit met zwarte schoenen met sterretjes. De politie heeft de zaak en de omgeving afgezet voor onderzoek en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

Parketpolitie int ruim tienduizend euro aan boetes

ARNHEM – De parketpolitie in Gelderland-Midden heeft de afgelopen week bij een gerichte actie voor ruim tienduizend euro aan openstaande boetes geïnd in Arnhem Noord. Bij de actie werden zes personen aangehouden om hun straf alsnog uit te zitten.
Met een groep van 26 agenten en 2 ambtenaren van Justitie werden tientallen adressen in Arnhem-Noord bezocht waarvan bekend was dat de bewoners nog openstaande boetes van justitie hadden. Ook werd gebruik gemaakt van een ANPR voertuig*. Dat leverde een gestolen auto en een verdachte op. Op de meeste adressen werden de boetes alsnog betaald. Zij die niet konden of wilden betalen werden aangehouden en ingesloten. Dat was in zes gevallen nodig, alleen een van de arrestanten koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en rekende alsnog af. Bij de actie werd ook een illegaal in Nederland verblijvende persoon aangetroffen die in Vreemdelingenbewaring is gesteld.

 

Arnhemmer gewond

ARNHEM – Een 76-jarige Arnhemmer is donderdagavond 1 december gewond geraakt in het verkeer. De man reed rond half zes op zijn fiets vanaf het terrein van een benzinestation aan de Johan de Wittlaan in zijn woonplaats de rijbaan op en kwam daarbij aan de verkeerde kant van de weg terecht. Een nadere bromfietser die hem tegemoet reed (een 22-jarige stadsgenoot) kon hem niet meer ontwijken waarna een frontale botsing plaatsvond. De fietser liep daarbij knieletsel op en moest naar het ziekenhuis. De bromfietser kwam met de schrik vrij. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

Onderzoek dode man Egelantierstraat: identiteit vastgesteld
ARNHEM – De politie in Arnhem heeft in het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van de dode in een woning aan de Egelantierstraat de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. Het gaat om de 43-jarige bewoner van het huis. Het lichaam van de man is inmiddels vrijgegeven en overgedragen aan de familie.
Maandagavond 28 november werd na een melding een dode man aangetroffen in een woning aan de Egelantierstraat. Op basis van een eerste onderzoek bleek de man door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. De woning en directe omgeving werden vervolgens afgezet voor sporenonderzoek. De volgende dag meldde zich een 26-jarige Arnhemmer. De politie beschouwt hem als verdachte en heeft de man aangehouden. Hij bleek een bekende van het slachtoffer en wordt vandaag, vrijdag 2 december, voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Doodsoorzaak vastgesteld
In het onderzoek is intussen ook de vermoedelijke doodsoorzaak van het slachtoffer vastgesteld. Om onderzoeksredenen wordt die echter nog niet bekend gemaakt. Het onderzoek concentreert zich nu verder op het verhoor van de verdachte en getuigen. Hangende het onderzoek worden verder geen nadere mededelingen gedaan.

Automobilist onder invloed drugs van de weg gehaald
ARNHEM – In Arnhem heeft de politie donderdagmiddag 1 december op de A12 een 45-jarige automobilist uit Giesbeek van de weg gehaald omdat hij vermoedelijk onder invloed van drugs reed. Een agent merkte de man rond drie uur op en zag dat hij slingerde. Op een stopteken werd niet gereageerd terwijl de man met een snelheid van ongeveer 20 km/u verder reed. Tijdens de rit raakte de man enkele keren de vangrail waarna hij ter hoogte van de afrit Arnhem-Noord onderaan stopte en voor het groene verkeerslicht stil bleef staan. Een ademtest gaf aan dat er geen sprake was van alcoholgebruik terwijl de man wel een versufte indruk maakte. Van de Giesbeker is bloed afgenomen voor een bloedproef. Zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd.

 

Arnhemmer opgepakt na wangedrag in horecazaak

ARNHEM – Een 29-jarige Arnhemmer is donderdagavond 1 december aangehouden in een horecazaak in het centrum van zijn woonplaats. De man zou zich volgens het personeel hebben misdragen maar weigerde de zaak uit te gaan. Daarop de werd de hulp ingeroepen van de politie waarbij de man het nodig vond de agenten uit te schelden. Vervolgens werd de Arnhemmer aangehouden waarbij hij zich verzette. De agenten wisten de Arnhemmer echter te overmeesteren. De man is ingesloten en heeft van de zaak


Zutphenaar opgepakt na amok in zwembad

ARNHEM – De politie in Arnhem-Zuid heeft donderdagavond 1 december in een zwembad aan de Olympus een 36-jarige man uit Zutphen aangehouden nadat hij daar kennelijk amok had gemaakt. De man was onder invloed van alcohol en zou ruzie hebben gemaakt over het gebruik van de sauna. Vervolgens zou hij een medewerker van het zwembad hebben geschopt en bedreigd. Ook zou hij een prullenbak hebben vernield waardoor de inhoud verspreid werd over de vloer. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog in het gebouw aan en namen hem mee naar het politiebureau. Door het zwembadpersoneel is aangifte gedaan.

 

 

Woninginbraken

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is donderdag 1 december twee keer aangifte gedaan van inbraak in een woning.

Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:
– Arnhem, Van der Groesstraat
– Datum en tijdstip: op 1 december tussen 16:30 en 17:30 uur
– Buit: sieraden, laptop, fiets, geld en tas
– Methode: forceren raam

– Rozendaal, De Genestetlaan
– Datum en tijdstip: op 1 december tussen 00:15 en 07:10 uur
– Buit: mp3 speler, laptop, telefoons, geld en camera
– Methode: forceren deur

 

Arnhemmer (63) aangehouden voor wietteelt in huis

ARNHEM – De politie heeft woensdagmiddag een 63-jarige Arnhemmer in zijn woning in de wijk Malburgen aangehouden vanwege een hennepkwekerij. De eigenaar van de woning (een stichting) ontdekte tijdens een huisbezoek dat de man op zolder een hennepkwekerij had en waarschuwde de politie. Die hield de Arnhemmer aan en liet de kwekerij met ruim 100 planten ontmantelen. De Arnhemmer had verklaard de kwekerij te hebben voor eigen gebruik.

 

Vrouw gewond na val met snorscooter

ARNHEM – Een 56-jarige vrouw uit Loo (Gld.) is woensdagochtend op de Eusebiusbuitensingel in Arnhem gewond geraakt nadat ze met haar snorscooter was gevallen. De vrouw reed omstreeks half twaalf vanaf de John Frostbrug de Eusebiusbuitensingel op. Ter hoogte van het stadskantoor raakte ze vermoedelijk met het voorwiel in de berm waardoor ze de macht over het stuur verloor en viel. Het slachtoffer had onder meer verwondingen aan het gezicht opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had de vrouw niet gedronken.

 

Onwel achter het stuur en gewond

ARNHEM – Op de Daam Fockemalaan in de Arnhemse wijk Cranevelt is woensdagavond een 69-jarige automobilist gewond geraakt nadat hij tijdens het rijden kennelijk onwel was geworden. De man raakte met zijn auto van de weg en strandde tegen een paal. Passanten troffen de man buiten bewustzijn aan en waarschuwden de hulpdiensten. De man werd bij aankomst van de hulpdiensten direct gereanimeerd en is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

 

Verwarde man aangehouden voor wapenbezit

ARNHEM – De politie heeft woensdagavond in een flat in de Arnhemse wijk Malburgen een 28-jarige man aangehouden voor verboden wapenbezit. Buurtbewoners waarschuwden die avond rond kwart over acht de politie toen de man op de galerij van de flat overlast zou veroorzaken door lawaai te maken. Een van de agenten zag de man bij aankomst over de flatgalerij lopen met een zwaard in handen. Nadat de man ontwapend was werden er in zijn huis nog twee zwaarden aangetroffen. De zwaarden zijn in beslag genomen. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hij maakte een verwarde indruk en zal na verhoor worden overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

 

Beschonken Arnhemmer aangehouden na botsing

ARNHEM – Een 41-jarige Arnhemse automobilist is woensdagavond 30 november door de politie aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een kopstaart-botsing op de Bakenbergseweg in zijn woonplaats. De man was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs inleveren.

De Arnhemmer botste rond zes uur met zijn bestelauto achter op twee stilstaande auto’s die stonden te wachten voor een fietsersoversteekplaats. Daardoor werden zijn voorgangers ook tegen elkaar gebotst. De Arnhemmer bleek gedronken te hebben en moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd vastgesteld dat de man had gereden met een alcoholpromillage van bijna vierenhalf keer de limiet. Daarmee verspeelde de man ook zijn rijbewijs. Bij het ongeval raakte verder niemand gewond.

 

Overval verijdeld: twee man opgepakt

ARNHEM – Met de aanhouding van twee gemaskerde mannen nabij een benzinestation aan het Salvatorplein in Arnhem heeft de politie woensdagavond wellicht een overval verijdeld. Bij een van de aangehouden verdachten werd een vuurwapen of iets wat daarop leek aangetroffen.

Een getuige meldde die woensdagavond even na half negen bij de kassier van het benzinestation dat hij vlak bij twee gemaskerde mannen had zien staan. De kassier bedacht zich geen moment en sloot de winkelruimte waarna de politie werd gewaarschuwd. Die was toevallig vlak om de hoek en vrijwel direct terplaatse. Bij het zien van agenten sloegen de twee mannen op de vlucht maar konden vrij snel worden achterhaald. Een van hen kon in de nabijheid op de hoek van de Akkerwindelaan met het St. Gangulphusplein worden ingerekend. De ander werd na een korte achtervolging te voet op het Werenfriedplein gearresteerd en had een vuurwapen of iets wat daarop leek in handen. De man werd door agenten ontwapend. Beide verdachten bleken Arnhemmers van 15 en 20 jaar en zijn ingesloten voor onderzoek.

 

 

Arnhemse supermarkt overvallen

ARNHEM – Twee nog voortvluchtige mannen hebben vanochtend, donderdag 1 december, een supermarkt aan de Kronenburgpassage in Arnhem overvallen. Daarbij raakte niemand gewond.

Rond kwart voor acht kwamen de overvallers de zaak binnen en bedreigden het personeel met onder meer een steekwapen. Vervolgens werd het personeel vastgebonden waarna de daders er met een geldbedrag vandoor gingen.

Bivakmutsen
Volgens een van de slachtoffers ging het om twee mannen met bivakmutsen op. Beiden hadden een getinte huidskleur en spraken Nederlands met een buitenlands accent. Verder is bekend dat beiden ongeveer 1.90 m lang waren en een fors postuur hadden. Een van de daders droeg een wit met zwarte jas, de ander wit met zwarte schoenen met sterretjes.

 

Arnhemmer aangehouden na mishandeling broer

ARNHEM – In een woning in de Arnhemse Verschuerwijk heeft de politie dinsdagavond een 26-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 30-jarige broer in diens woning te hebben mishandeld. Het slachtoffer waarschuwde zelf de politie, die de 26-jarige nog in huis aantrof. Volgens het slachtoffer was een ruzie op een handgemeen uitgedraaid en had zijn broer hem geduwd, geschopt en geslagen. Daarop werd de 26-jarige meegenomen naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer, dat overigens geen zichtbare verwondingen had opgelopen, deed aangifte.

 


Leidenaar met gestolen auto gepakt

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft dinsdagavond 29 november een 44-jarige man uit Leiden aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Agenten zagen de man omstreeks kwart voor negen over de Hommelseweg in de wijk Klarendal. De ANPR-apparatuur* in de surveillanceauto gaf aan dat het kenteken van de wagen als gestolen gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Daarop werd de auto aan de kant gezet en de bestuurder aangehouden. De auto is voor onderzoek in beslag genomen, de Leidenaar zit vast.

*ANPR staat voor Automatic Numberplate Recognition en is een systeem dat in politieauto‘s is ingebouwd. Het systeem kan zelf kentekens van auto’s uitlezen en is gekoppeld aan diverse databases zoals het opsporingsregister. Bij hits wordt een signaal afgegeven en kunnen agenten ingrijpen. Het systeem vergemakkelijkt de opsporing.

 

Woninginbreker overlopen en aangehouden

VELP – Een bewoonster van de Beekhuizenseweg in Velp heeft dinsdagmiddag 29 november een woninginbreker overlopen. De man sloeg op de vlucht maar kon even later door de politie worden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Velpenaar.

De bewoonster van het huis zag bij thuiskomst omstreeks één uur ‘s middags een vreemde fiets op haar erf staan. Kort daarop verscheen een man die er bij het zien van de bewoonster vandoor ging. Nadat de vrouw de politie had gewaarschuwd troffen agenten even later op de Zutphensestraatweg de 19-jarige Velpenaar op een fiets aan. De jongen bleek aan het door de bewoonster opgegeven signalement te voldoen en werd vervolgens aangehouden. De Velpenaar is in verzekering gesteld.

 

Duo aangehouden voor graffiti

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november op het Willemsplein een 20-jarige vrouw uit Arnhem en een 20-jarige man uit Heelsum aangehouden wegens vernieling. De twee worden ervan verdacht graffiti te hebben aangebracht op de boog van de Willemstunnel. Getuigen waarschuwden rond twee uur ’s nachts de politie nadat gezien was dat er twee personen op het dak van de tunnel zaten. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij het stel uit Arnhem en Heelsum aan. Beiden bleken spuitbussen met verf bij zich te hebben. De man zat onder de verfresten en bekende verf te hebben gespoten op de tunnelwand. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.


Arnhemmer aangehouden na vernieling

ARNHEM – In een woning in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid heeft de politie in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 november de 25-jarige bewoner aangehouden wegens vernieling. De 51-jarige huisgenoot van de man waarschuwde kort na middernacht de politie nadat de 25-jarige tijdens een ruzie een ruit in de woning zou hebben vernield. Bij de komst van de agenten bleek de Arnhemmer vertrokken. Terwijl agenten met de 51-jarige i gesprek waren kwam de 25-jarige weer thuis, waarna hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon door de agenten worden overmeesterd.

 


Minderjarigen opgepakt na winkeldiefstallen

ARNHEM – Twee minderjarigen zijn dinsdag 29 november in Arnhem door de politie opgepakt op verdenking van winkeldiefstal. Een 16-jarige Arnhemse liep tegen de lamp bij een kledingzaak aan de Hanzestraat. Beveiligers betrapte haar nadat ze kleding had gestolen. Bij nader onderzoek bleek ze bij een andere winkel een sjaal had gestolen. De Arnhemse bekende en kan rekenen op een alternatieve straf via bureau Halt.
Bij een warenhuis aan het Velperplein werd een 13-jarige jongen uit Oosterbeek betrapt. Hij zou volgens beveiligers een MP-3speler hebben gestolen.

 

Inbraak in schuur in Arnhem

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is dinsdag 29 november één keer aangifte gedaan van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in een schuur op de volgende plaats:
– Arnhem, Hazelaarstraat
– Datum en tijdstip: tussen 26 november 23:00 en 27 november 11:30 uur
– Buit: bromscooter
– Methode: onbekend

 

 

Overval op Snackbar
ARNHEM – De politie is een onderzoek gestart naar een overval op een horecagelegenheid aan de Pijlkruidstraat in Arnhem. Dit gebeurde op dinsdagavond 29 november.
Twee tot dusver nog onbekende mannen kwamen rond half acht die avond de horecagelegenheid binnen, bedreigden de medewerkers met een vuurwapen, of iets dat daarop lijkt, en eisten geld. De daders gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag te voet vandoor richting de Biezenlaan. Bij de overval raakte niemand gewond.
Getuigenoproep
Het zou gaan om twee mannen. Van de ene is bekend dat hij rond de 1.70m lang was, een licht getinte huidskleur heeft en donker gekleed was (in ieder geval een zwart vest, zwarte muts en zwarte sjaal). Hij droeg ook een zwarte rugzak. De tweede dader was iets langer en was ook donker gekleed, met een zwarte sjaal en muts

 

schietincident

ARNHEM – De politie in Arnhem doet nader onderzoek naar een schietincident, dat zich in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november voordeed. Bij het voorval is niemand gewond geraakt. De politie heeft ook nog geen arrestaties verricht.
Even na middernacht werd bij de politie gemeld dat er schoten waren gehoord op de Groene Weide in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen werden kogelresten gevonden en een inslag. Volgens getuigen zou er kort na middernacht een auto zijn komen aanrijden waarna de schoten waren gehoord. Naar nu blijkt zijn er geen personen geraakt, alleen de gevel van een pand. De politie doet op dit moment nader onderzoek naar de toedracht en de aanleiding tot het incident.

Politie start onderzoek naar misdrijf aan Egelantierstraat

ARNHEM- In een woning aan de Egelantierstraat in Arnhem is maandagavond 28 november het lichaam aangetroffen van een dode man. De politie doet op dit moment nader onderzoek.

Rond 20.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er mogelijk misdrijf had plaatsgevonden in een woning aan de Egelantierstraat. De politie ging direct poolshoogte nemen bij de woning. Nadat de politie de woning was binnengegaan, troffen zij in de woning het lichaam van een dode man aan. Eerste onderzoek wees uit dat er sprake was van een misdrijf. Op dit moment doet de politie sporenonderzoek in de woning. Van de verdachte(n) ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Getuigen
De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Getuigen die rond 20.00 uur iets hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Egelantierstraat worden gevraagd contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Stel aangehouden wegens wapenbezit

ARNHEM – Op de Steenstraat in Arnhem heeft de politie in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november een 23-jarige vrouw uit Heelsum aangehouden wegens verboden wapenbezit. Ook een 24-jarige Arnhemmer die in haar gezelschap was werd aangehouden. De twee zaten omstreeks één uur in de auto van de Arnhemmer toen ze over de Steenstraat reden. Bij een routinecontrole bleek de Heelsumse een busje traangas bij zich te hebben. In de auto van de Arnhemmer troffen agenten een mes aan. Beiden werden daarop aangehouden. De wapens die ze bij zich hadden zijn in beslag genomen.

 

Politie onderzoekt zedendelict en zelfmoord Doesburg

DOESBURG – De politie is zaterdagavond 26 november een onderzoek gestart in Doesburg naar de verkrachting van een minderjarig meisje. Het meisje zou die avond door een 46-jarige Doesburger in zijn woning zijn gedrogeerd en verkracht. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar; de man is een vriend van haar moeder. Het slachtoffer wist op een zeker moment de woning uit te vluchten om hulp te zoeken. Zij is opgevangen, medisch onderzocht en heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Momenteel krijgt het meisje alle hulpverlening die nodig is.
De politie ging vervolgens direct naar de woning van de verdachte en trof daar de bewoner dood aan. Aangezien een misdrijf niet direct kon worden uitgesloten heeft de politie de woning afgezet en is binnen forensisch onderzoek verricht. Hieruit is gebleken dat de man suïcide heeft gepleegd. Uit onderzoek is verder gebleken dat de man TBS-patiënt was. Hij zat in de voorwaardelijke beëindiging van zijn TBS en woonde onder bepaalde voorwaarden en onder toezicht van de reclassering zelfstandig. De man is in 1999 veroordeeld door de Rechtbank in Rotterdam voor een zedendelict en vrijheidsberoving. Het toenmalige slachtoffer was een volwassen vrouw. Hij heeft hiervoor een gevangenisstraf uitgezeten en vervolgens TBS met dwangverpleging ondergaan.

Ondanks dat de verdachte is overleden, zet de politie het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie voort om te achterhalen hoe de gedragingen van de verdachte er de afgelopen periode uit hebben gezien. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er meer slachtoffers zijn.

 

Stel aangehouden wegens wapenbezit
ARNHEM – Op de Steenstraat in Arnhem heeft de politie in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november een 23-jarige vrouw uit Heelsum aangehouden wegens verboden wapenbezit. Ook een 24-jarige Arnhemmer die in haar gezelschap was werd aangehouden. De twee zaten omstreeks één uur in de auto van de Arnhemmer toen ze over de Steenstraat reden. Bij een routinecontrole bleek de Heelsumse een busje traangas bij zich te hebben. In de auto van de Arnhemmer troffen agenten een mes aan. Beiden werden daarop aangehouden. De wapens die ze bij zich hadden zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen vrouw

ARNHEM – De politie heeft in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november een 47-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 45-jarige vrouw.
Omstreeks 02.30 uur belde de 47-jarige man de politie en gaf aan dat hij zijn vrouw mishandeld had. De gewaarschuwde agenten troffen de 45-jarige vrouw ernstig gewond aan in desbetreffende woning in Arnhem Zuid. De 47-jarige man was ook in de woning aanwezig. Hij werd direct door de agenten aangehouden. De vrouw heeft zeer zwaar letsel opgelopen.
De vrouw is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld en met spoed overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen per ambulance.

 

Bijna 60 automobilisten zijn afgeleid

Arnhem – Het Verkeershandhavingsteam heeft van maandag 21 tot en met zondag 27 november weer extra gelet op afgeleide bestuurders. In Gelderland-Midden werden 59 automobilisten bekeurd omdat ze met de telefoon bezig waren tijdens het rijden. Eén van hen viel daarbij extra op.

Een Edese vrouw reed dinsdagmorgen 22 november in haar woonplaats, op weg naar haar werk. Agenten zagen dat de auto slingerde en zelfs deels op de andere weghelft terechtkwam. De vrouw zou op dat moment haar mail op haar mobiele telefoon hebben bekeken.

Het is verstandig om op een parkeerplaats mails te checken of navigatiesystemen in te stellen. Tijdens het rijden is dat moeilijker en gevaarlijker. Het is niet eenvoudig om dan de auto recht te houden en voldoende afstand te bewaren. Daarnaast loopt men nog meer risico op een ongeluk. De bestuurder heeft op zo’n moment slechts één hand beschikbaar voor sturen èn schakelen. Dit kan leiden tot slingeren en problemen bij het ritsen en afslaan, en dus tot gevaarlijke situaties.

Tot en met half december wordt aan de hand van de verkeerscampagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’ aandacht gevraagd voor de risico’s van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland i.s.m. onder meer de politie, ANWB en BOVAG.

 

Woninginbraken
ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is zaterdag 26 november en zondag 27 november zeven keer aangifte gedaan van inbraak in een woning en één keer aangifte van inbraak in een schuur.
Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:
– Arnhem, Pijnackerhof
– Datum en tijdstip: tussen 24 november 09:15 en 27 november 13:15 uur
– Buit: sieraden
– Methode: forceren raam

– Arnhem, Groene Weide
– Datum en tijdstip: op 26 november tussen 18:15 en 22:30 uur
– Buit: onbekend
– Methode: forceren raam

– Arnhem, Bakenbergseweg
– Datum en tijdstip: tussen 24 november 16:00 en 25 november 07:00 uur
– Buit: onbekend
– Methode: forceren raam

– Arnhem, Kamillelaan
– Datum en tijdstip: tussen 25 november 16:00 en 26 november 00:30 uur
– Buit: geld en laptop
– Methode: forceren raam

– Arnhem, Stadswaardenlaan
– Datum en tijdstip: tussen 24 november 23:00 en 25 november 07:00 uur
– Buit: telefoon, laptop, camera’s en rugzak
– Methode: insluipen

– Velp, Overbeeklaan
– Datum en tijdstip: op 26 november tussen 13:00 en 14:15 uur
– Buit: identiteitspapieren, portemonnee en geld
– Methode: forceren raam

– Velp, Julianastraat
– Datum en tijdstip: op 25 november tussen 12:15 en 16:30 uur
– Buit: sieraden en videocamera
– Methode: forceren raam

Er werd ingebroken in een schuur op de volgende plaats:
– Velp, Talingsingel
– Datum en tijdstip: tussen 23 november 23:30 en 24 november 00:45 uur
– Buit: bromscooter
– Methode: insluipen

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen
ARNHEM – Twee automobilisten zijn zondag 27 november in Arnhem hun rijbewijs kwijt geraakt omdat ze veel te hard reden.
Op de Westervoortsedijk werd tijdens een Laserguncontrole omstreeks half zes een 31-jarige Amsterdammer onderschept die met een snelheid van 116 km/u (112 na correctie) voorbij kwam razen. Op de Westervoortsedijk is hooguit 50 toegestaan. Een 23-jarige Arnhemmer werd later op de avond op de Dotterlaan tot staan gebracht nadat hij met 135 km/u (130 na correctie) over de A325 had gereden. De maximumsnelheid op het traject ter hoogte van Elden is 80 km/u. Beide bestuurders kregen een proces-verbaal en zullen het de komende tijd zonder rijbewijs moeten stellen. Het Openbaar Ministerie beslist over de teruggave van het document.Litouwer opgepakt na verdachte situatie

Litouwer opgepakt na verdachte situatie

ARNHEM – Na een melding van een verdachte situatie in de Arnhemse wijk De Laar-Oost heeft de politie in de nacht van zondag 27 op maandag 28 november een 21-jarige man uit Litouwen opgepakt. De man bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Agenten zagen de man die nacht omstreeks half één in gezelschap van een andere man over de Randweg fietsen en wilden een controle instellen. Daarop sloegen beide mannen op de vlucht en fietsten de wijk in. De een wist te ontkomen, de ander kon dankzij een getuige worden achterhaald: hij bleek zich te hebben verschanst op het balkon van een woning in de Bingelradestraat. Bij de woning werd ook een fiets met verbroken slot aangetroffen. In de fietstassen bleek inbrekersgereedschap te zitten. De Litouwer zit vast.

Drankrijder met drugs aangehouden
ARNHEM – Op de Doeffstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie in de vroege ochtenduren van maandag 28 november een 23-jarige Arnhemmer aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de man werden ook (hard)drugs aangetroffen. De Arnhemmer trok rond vier uur de aandacht van de politie doordat hij met zijn auto met hoge snelheid over de Laan van Presikhaaf reed. Toen agenten een controle wilden instellen ging de bestuurder er vol gas vandoor. Op de Doeffstraat werd de auto na een korte achtervolging aangetroffen terwijl de Arnhemmer er bij wegrende. De man kon worden aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Tijdens een ademonderzoek bleek dat hij bijna anderhalf keer teveel gedronken had. Bij de man werden ook nog twee pillen en een wikkel cocaïne aangetroffen.

 

158 aanhoudingen rond rustig verlopen Qlimax

ARNHEM – Qlimax (van zaterdag 26 op zondag 27 november in Gelredome) is in een goede sfeer verlopen. In totaal werden 158 mensen aangehouden. Deze aanhoudingen waren drugsgerelateerd. Verreweg de meesten van dit aantal (121) hadden zulke geringe hoeveelheden verdovende middelen bij zich, dat geen proces-verbaal werd opgemaakt. Wel werd een registratie gemaakt en raakten zij hun drugs kwijt. De rest had een te grote hoeveelheid drugs bij zich en kreeg daarvoor een dagvaarding. Het gros van de aangetroffen drugs bedroeg XTC; deze werden onder meer gevonden door drugshonden.

 

Rijbewijs van Velpenaar ingevorderd

VELP – Het rijbewijs van een 25-jarige Velpse automobilist is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november ingevorderd. De man werd op de President Kennedylaan in zijn woonplaats gecontroleerd op rijden onder invloed. De blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was (0,87 promille). Hierop werd deze beginnend bestuurder aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

 

 In Arnhem is het afgelopen weekeinde een aantal personen gewond geraakt in het verkeer. Hieronder volgt een kort overzicht.

 Arnhem – Een 17-jarige fietsster uit Arnhem moest zaterdagavond 26 november naar het Rijnstateziekenhuis (vermoedelijk met een hoofdwond). De vrouw fietste over de Utrechtseweg. Bij de kruising met de Klingelbeekseweg stak zij over. Op dat moment kwam er net een 30-jarige automobilist uit Dieren aangereden. Een aanrijding was het gevolg. GG&GD kwam ter plaatse en bracht de Arnhemse voor medische behandeling naar het ziekenhuis.
Een 18-jarige Arnhemse snorfietser en een 30-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen. De Arnhemmer reed over de Klarendalseweg, terwijl de automobilist over de Vijverlaan kwam aanrijden. Bij de kruising van deze twee wegen zou de snorfietser geen voorrang hebben verleend. Door de botsing kwam de Arnhemmer ten val. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zou hij buiten bewustzijn zijn geweest. De 18-jarige werd voor medische controle en behandeling overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De aard van zijn letsel is onbekend. Wel zou hij ter observatie de nacht in het ziekenhuis hebben doorgebracht.

 

Man met mes aangehouden

ARNHEM – Een 20-jarige inwoner van Almere is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november in het Arnhemse uitgaanscentrum aangehouden. Portiers van een horecagelegenheid zouden bij de man een mes hebben gevonden. De politie werd er bijgehaald en nam de jongeman mee naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen.

 

19-jarige Arnhemmer aangehouden na inbraakmelding

ARNHEM – Een 19-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november aangehouden. Hij is mogelijk betrokken geweest bij een inbraak in de Arnhemse wijk Malburgen-West.

Bij de politie kwam er een melding over een verdachte situatie binnen. Bij een flat in de genoemde wijk zou een klap zijn gehoord. Vervolgens zou gezien zijn dat twee personen wegrenden. Eén van de twee stapte in een auto en reed weg. De tweede zou te voet zijn verder gegaan. Van de auto waren gegevens bekend. Agenten keken naar de wagen uit en kwamen deze elders in Arnhem tegen. De Arnhemmer zat toen in de wagen en werd aangehouden.
Bij de flatwoning in Malburgen zijn braaksporen gevonden. Het is nog onbekend of er iemand in de woning is geweest. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Duo aangehouden voor diefstal op bouwplaats

ARNHEM – Een 46-jarige Doetinchemmer en een 25-jarige Arnhemmer zijn zaterdagmorgen 26 november aangehouden. Zij worden er van verdacht spullen te hebben weggenomen vanaf een bouwplaats aan de Velperweg in Arnhem.

Gezien was dat een man zich verdacht gedroeg op de bouwplaats. Hij zou kabels hebben weggenomen. Tevens zag een getuige dat de man samen met een andere man wegliep. De politie werd ingeschakeld en keek uit naar het tweetal. Op de Willemstraat zagen agenten de Arnhemmer en de Doetinchemmer lopen. Dit zou het verdachte duo zijn. Bij hen werd een zak met kabels aangetroffen. Beiden werden aangehouden.

 

Arnhemmer aangehouden
ARNHEM – Een 31-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november aangehouden op de Varkensmarkt in Arnhem. Hij zou agenten hebben beledigd en bedreigd.

Surveillerende agenten zouden op de Varkensmarkt hebben gezien dat de man een ander in het gezicht sloeg. De reden voor deze mishandeling is nog onduidelijk (ook de personalia van deze persoon zijn nog onbekend). De Arnhemmer werd aangehouden voor mishandeling. In eerste instantie werkte hij aan zijn aanhouding mee, maar bij het overbrengen naar een politieauto zou de man zich hebben verzet. Hij zou herhaaldelijk hebben gedreigd de agenten iets aan te doen. Daarnaast zou hij beledigingen hebben geuit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen