Politieberichten week 47

Arnhemmer bekent betrokkenheid bij overvallen

Arnhemmer bekent betrokkenheid bij overvallen

ARNHEM/VELP – De 41-jarige Arnhemmer die onder meer verdacht wordt van een gewapende overval op een tankstation aan de Zutphensestraatweg in Velp begin december van het afgelopen jaar heeft verklaringen afgelegd over zijn betrokkenheid bij de overval. De man wordt verdacht van meerdere overvallen. De politie vermoedt dat er nog een tweede verdachte bij betrokken is en doet wederom een beroep op getuigen.
Zaterdagavond 10 december werd het Esso-tankstation aan de Zutphensestraatweg in Velp overvallen door een man, die onder dreiging van een pistool of iets wat daarop leek geld wist buit te maken. Bij de overval raakte verder niemand gewond. In het daarop volgende onderzoek werden door de politie in een opsporingsbericht bij Omroep Gelderland camerabeelden vertoond van beveiligingscamera’s. Mede aan de hand van die beelden kwam de Arnhemmer als verdachte in aanmerking.
Donkere BMW
De 41-jarige Arnhemmer werd vijf dagen na de overval thuis ingerekend en zit vast. Hij wordt ook verdacht van twee overvallen in Eerbeek en Zutphen. Intussen zijn er tijdens het onderzoek aanwijzingen gevonden die erop duiden dat er mogelijk een tweede verdachte in het spel was. Het zou daarbij gaan om een nog onbekende man met een donkerkleurige BMW. Getuigen, die hier meer informatie over hebben of die iets hebben gezien of gehoord over de overvallen worden verzocht te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem reageren? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-70

 

Stel aangehouden na huiselijk geweld
ARNHEM – De politie heeft in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november in een woning in de wijk Geitenkamp zowel de man als de vrouw des huizes aangehouden. Buurtbewoners waarschuwden rond kort voor een uur ’s nachts de politie nadat ze kabaal in huis hadden gehoord. Toen agenten op het adres poolshoogte kwamen nemen waren ze er getuige van dat de 46-jarige bewoonster haar 33-jarige vriend kennelijk naar buiten probeerde te werken. Omdat de vrouw letsel vertoonde werd de man aangehouden op verdenking van mishandeling. Kort daarop keerde de vrouw zich tot de beide agenten en schold hen uit. Toen ze vervolgens ook zelf werd aangehouden verzette ze zich door een van de agenten te schoppen. Beiden zijn ingesloten.

*


ARNHEM – Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft, in samenwerking met de politie Gelderland Midden, naar aanleiding van een ongeval op de A50 ter hoogte van Arnhem een onderzoek ingesteld.

Op donderdag 24 november 2011 omstreeks 15.20 uur waren twee vrachtauto’s, een autobus en nog eens twee vrachtauto’s betrokken bij het ongeval. De 43-jarige buschauffeur raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is met lichte verwondingen aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis. De dertien inzittenden van de bus kwamen met de schrik vrij en zijn met vervangend vervoer verder gegaan. Tegen de bestuurder van de achterste vrachtauto, een 47-jarige man uit Warns, is proces-verbaal opgemaakt. Hij raakte gewond aan zijn knie. Of de drie andere chauffeurs hun voertuig tijdig tot stilstand hebben gebracht wordt nog onderzocht. Het ongeval vond plaats op de spitsstrook. Een vrachtauto, die met technische problemen langzaam op spitsstrook reed, veroorzaakte vermoedelijk een file, waarna in de staart van de file de aanrijding ontstond. Deze vrachtauto raakte niet betrokken bij het ongeval en is verderop bij de bushalte op de A50 gestopt

 

.Met boksbeugel op zak in Paleis van Justitie

ARNHEM – In het Arnhemse Paleis van Justitie heeft de politie donderdagmiddag 24 november een 21-jarige man uit Enschede aangehouden wegens verboden wapenbezit. De man moest op een zitting verschijnen en bleek bij de toegangscontrole in het Paleis een boksbeugel op zak te hebben. De Enschedeër verklaarde later het wapen voor zijn eigen veiligheid bij zich te dragen. Hij is na verhoor weer vrijgelaten. De boksbeugel is in beslag genomen.

 

Winkeldiefstallen

ARNHEM – In Arnhem heeft de politie donderdag vijf personen aangehouden in verband met winkeldiefstal. Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding van 151 euro voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project ‘Winkeldief dubbel gepakt’ gestart.

Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij er met diverse goederen met een totale waarde van 700 euro vandoor was gegaan. Beveiligers staken daar een stokje voor en droegen de man over aan de politie. Een 23-jarige Arnhemmer probeerde bij een supermarkt aan de Hanzestraat aan de haal te gaan met twee kratten bier. Personeel wist dat te verijdelen en droeg de man aan de politie over. In winkelcentrum Kronenburg werd een 46-jarige vrouw uit Nijmegen gearresteerd nadat ze bij twee winkels spullen zou hebben gestolen. De vrouw bekende later speelgoed en scheermesjes te hebben gestolen.
Bij een supermarkt aan de Velperbuitensingel werd een 24-jarige Arnhemmer ingerekend omdat hij er met levensmiddelen vandoor was gegaan.
Een 35-jarige man uit Delft werd aangehouden in een supermarkt aan de Roggestraat omdat hij een eerder aan hem opgelegd winkelverbod had overtreden. Dat verbod was hem opgelegd in verband met winkeldiefstal.

Vader en zoon aangehouden na inrijden op stadsgenoten

ARNHEM – Een 39-jarige Arnhemmer en zijn 20-jarige zoon zijn donderdag 24 november door de politie aangehouden omdat zij ervan verdacht worden te zijn ingereden op twee stadsgenoten. De slachtoffers kwamen met de schrik vrij maar deden wel aangifte.

Een 24-jarige Arnhemmer meldde zich bij de politie nadat hij naar zijn zeggen rond kwart voor tien op de Hommelstraat bijna was aangereden door een auto. De bestuurder werd door de man herkend als de 39-jarige man, die bij hem in de buurt woont.

In beslag
In Later die ochtend meldde zich ook een 56-jarige vrouw (de moeder van de 24-jarige Arnhemmer) nadat zij op de Landbouwstraat bijna was aangereden door een auto die kennelijk opzettelijk op haar inreed. Door op tijd weg te springen had ze naar eigen zeggen een aanrijding weten te voorkomen. Een getuige moest ook opzij springen. De bestuurder van deze auto werd herkend als de 20-jarige zoon van de 39-jarige man. Zowel vader als zoon is in verzekering gesteld. Hun auto’s zijn in beslag genomen en bovendien kunnen beiden een onderzoek naar hun rijvaardigheid verwachten.

Trio aangehouden na autokraak
ARNHEM – De politie in Arnhem heeft in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november drie mannen aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij een autokraak. Het gaat om een 21-jarige Velpenaar en twee mannen van 19 en 23 jaar uit Arnhem.
Een getuige betrapte rond half vier op de Floriszstraat enkele mannen die kennelijk in een geparkeerde auto aan het inbreken waren. De politie werd gewaarschuwd die het trio op basis van hun signalement ter plekke kon aanhouden. De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.Arnhemmer met wapen en gestolen pasjes opgepakt

*
ARNHEM – Op de Sonsbeeksingel in Arnhem heeft de politie dinsdagavond 22 november een 20-jarige man uit die stad opgepakt. De Arnhemmer bleek in het bezit van een (geladen) vuurwapen en enkele pasjes die gestolen bleken te zijn.

Omstreeks half acht die avond meldden voorbijgangers bij de politie dat er op de Sonsbeeksingel een vechtpartij gaande was tussen enkele personen. Agenten zagen bij aankomst geen vechtpartij. Wel zagen ze twee personen wegrennen. Een van hen kon achterhaald worden. Dat bleek de 20-jarige Arnhemmer te zijn. Hij bleek een geladen vuurwapen bij zich te hebben. Ook werden enkele bankpasjes aangetroffen die eerder als gestolen waren opgegeven. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

 

Gewelddadige winkeldief ingerekend
ARNHEM – Een hevig tegenstribbelende verdachte van winkeldiefstal is dinsdagmiddag 22 november door de politie ingerekend op het Sint Gangulphusplein in Arnhem Zuid. Personeel van een supermarkt betrapte de man, een 40-jarige Nijmegenaar, toen die er vandoor wilde gaan met vlees en kaas ter waarde van ruim dertig euro. Toen de man buiten werd vastgepakt begon hij zich te verzetten. Gewaarschuwde agenten waren vlakbij en namen de man over. De man bedreigde de agenten ook. Hij is in verzekering gesteld.

 

 

Man met drugs opgepakt

ARNHEM – Op de Hoefbladlaan in de Arnhemse wijk Malburgen heeft de politie in de late avonduren van dinsdag 22 november een 44-jarige man uit Lelystad opgepakt wegens het bezit van (hard)drugs. Surveillerende agenten kregen rond elf uur de auto van de Lelystedeling in het vizier en besloten een routinecontrole in te stellen. Daarbij zagen de agenten een basepijpje, zakjes gevuld met wiet en enkele bolletjes vermoedelijk cocaïne in de auto liggen. De man uit Lelystad bleek bovendien een mes op zak te hebben. Hij werd vervolgens aangehouden een voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het mes en de drugs zijn in beslag genomen.

 

 

Arnhemmer aangehouden na inrijden op stadsgenoot

ARNHEM – Op verdenking van het met opzet inrijden op een 36-jarige stadsgenoot heeft de politie in Arnhem dinsdagmiddag 22 november een 29-jarige Arnhemmer aangehouden. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij.

Het 36-jarige slachtoffer meldde zich omstreeks kwart voor een kort na het incident bij de politie. Volgens zijn zeggen was er op het Velperplein met opzet met een auto op hem ingereden door een bekende. Het slachtoffer reed op dat moment op zijn scooter en wist zichzelf in veiligheid te brengen door eraf te springen. De scooter werd wel geraakt. De automobilist zou na het voorval zijn doorgereden. Agenten hielden de man later thuis aan. Hij is in verzekering gesteld. Een familieruzie zou aanleiding zijn geweest tot het voorval.

 

Elstenaar verdacht van heling

 Arnhem-Elst – De politie in Elst heeft dinsdagmiddag 22 november een man in zijn woning in het buurtschap Reeth aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij heling van een aanhangwagen.
De aanhanger was eind november gestolen van een 46-jarige man uit Zeeland. De man kon zijn aanhanger via een veilingsite op internet achterhalen. De aanhanger werd vervolgens aangetroffen bij de woning van de verdachte in Elst. De politie werd gewaarschuwd die een onderzoek startte en daarop de Elstenaar aanhield. De aanhanger werd in beslag genomen. De man kon na zijn verhoor in het politiebureau weer naar huis, in afwachting van een beslissing van Justitie.

*

Woninginbraken

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is dinsdag 22 november drie keer aangifte gedaan van inbraak in een woning en drie keer aangifte van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:
– Velp, Hendrikus Avelinghstraat
– Datum en tijdstip: op 22 november tussen 14:45 en 15:30 uur
– Buit: geld
– Methode: onder valse voorwendselen binnen komen

– Arnhem, Esperantolaan
– Datum en tijdstip: op 19 november tussen 10:30 en 13:30 uur
– Buit: tas, geld en identiteitspapieren
– Methode: insluipen

– Spankeren, Kappersweg
– Datum en tijdstip: op 22 tussen 05:45 en 15:00 uur
– Buit: televisie, laptop, spelcomputer en gereedschap
– Methode: forceren raam

Er werd ingebroken in schuren op de volgende plaatsen:
– Arnhem, Van Hasseltstraat
– Datum en tijdstip: tussen 7 november 17:30 en 11 november 07:10 uur
– Buit: tas, winterbanden, muziekinstrument en tent
– Methode: forceren deur

– Arnhem, Waalstraat
– Datum en tijdstip: tussen 18 november 18:00 en 21 november 09:00 uur
– Buit: camera’s, digitale fotolijst en aanstekers
– Methode: onbekend

– Arnhem, Pastoor Bosstraat
– Datum en tijdstip: tussen 20 november 16:00 en 21 november 10:30 uur
– Buit: fiets,wastafel en snowboard
– Methode: onbekend

*

jongen (18) aangehouden na huiselijk geweld tegen moeder
ARNHEM – Een 18-jarige jongen uit Arnhem is maandagavond 21 november in zijn ouderlijk huis in de wijk Schuytgraaf in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen zou tijdens een ruzie in huis zijn moeder met de dood hebben bedreigd. De vrouw riep de hulp van de politie in, die de jongen in huis aanhield. De Arnhemmer verzette zich daarbij maar kon door de agenten worden overmeesterd. Hij is ingesloten.

*
Arnhemmer aangehouden na mishandeling

ARNHEM – Op de Bergstraat in het centrum van Arnhem heeft de politie maandagavond 21 november een 51-jarige Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling. De man zou die avond rond kwart voor acht een 18-jarige stadsgenoot in het gezicht getrapt hebben. Het slachtoffer was daarbij niet gewond geraakt maar waarschuwde wel de politie. Volgens zijn zeggen had hij samen met twee anderen op de trap in een flatportiek gezeten toen de 51-jarige voorbij kwam en hem zonder aanleiding zou hebben geschopt. Agenten gingen naar de man op zoek en troffen hem in een nabij gelegen woning. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en is in verzekering gesteld.

*

Broers op de vuist
 VELP – De politie in Velp heeft zondagmiddag in een woning in Velp-Zuid twee broers van 21 en 23 jaar aangehouden nadat ze in hun ouderlijk huis op de vuist waren gegaan. De ouders van de jongens riepen de hulp van de politie in. Agenten troffen de broers nog in huis aan en namen ze mee naar het politiebureau. Beiden zagen uiteindelijk af van het doen van aangifte tegen elkaar, waarop ze later weer werden vrijgelaten.

 

Man aangehouden na huiselijk geweld
Arnhem -In een woning in de wijk Presikhaaf in Arnhem heeft de politie zondagavond 21 november de 42-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld. De vriendin van de man, een 47-jarige Arnhemse, riep de hulp van de politie in nadat de man haar zou hebben geslagen en geschopt. Bij de komst van de agenten bleek de ruzie nog gaande te zijn. De man was kennelijk onder invloed van alcohol. Nadat agenten de partijen gescheiden hadden werd de man meegenomen naar het politiebureau.

 

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is zaterdag 19 november en zondag 20 november vijf keer aangifte gedaan van inbraak in een woning en één keer aangifte van inbraak in een schuur.
Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:
– Laag Soeren, Badhuislaan
– Datum en tijdstip: op 20 november tussen 13:30 en 15:00 uur
– Buit: niets
– Methode: forceren raam
-Arnhem, Wout Wagtmanshof
– Datum en tijdstip: op 19 november tussen 07:00 en 07:30 uur
– Buit: niets
– Methode: forceren deur
– Arnhem, Platohof
– Datum en tijdstip: tussen 19 november 15:30 en 20 november 19:00 uur
– Buit: laptop en geld
– Methode: forceren raam
– Arnhem, Bakenbergseweg
– Datum en tijdstip: op 18 november tussen 07:30 en 20:45 uur
– Buit: televisie, notebooks, computer, geld en sieraden
– Methode: forceren raam
-Arnhem, Kemperbergerweg
– Datum en tijdstip: op 17 november tussen 20:30 en 22:15 uur
– Buit: sieraden
– Methode: forceren raam
Er werd ingebroken in een schuur op de volgende plaats:
– Arnhem, Pontanuslaan
– Datum en tijdstip: tussen 12 november 12:00 en 16 november 19:45 uur
– Buit: fietsdrager, helm, gereedschappen en motorkleding
– Methode: forceren raam

ARNHEM – Dankzij een Burgernetactie is afgelopen vrijdag 18 november een 79-jarige vermiste vrouw uit Arnhem teruggevonden. De vrouw bleek hulpbehoevend en werd vermist vanuit een instelling waar ze verbleef. Nadat de vermissing bij de politie was gemeld werd een Burgernetactie opgezet waarbij 2000 deelnemers werden bereikt. Twee deelnemers reageerden, waarbij een reactie leidde tot het terugvinden van de vermiste vrouw.
*

Arnhem/Dieren – De politie heeft op zaterdagavond 19 november in Dieren een 20-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht iemand te hebben bedreigd met een schroevendraaier.

De man had die avond rond 21.30 uur in zijn auto op het Ericaplein gestaan. Aangezien hij de muziek van zijn auto erg hard aan zou hebben staan, werd hij hierop aangesproken door een 42-jarige man uit Dieren. De Arnhemmer zou de man vervolgens hebben bedreigd met een schroevendraaier. Gewaarschuwde agenten hebben de 20-jarige enige tijd later aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

*

ARNHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november op de Korenmarkt in Arnhem drie personen aangehouden nadat deze met elkaar op de vuist waren gegaan. Het gaat om twee Duivenaren van 19 en 20 jaar en een 21-jarige Arnhemmer.Omstreeks 02.50 uur was er een vechtpartij uitgebroken tussen een groepje mensen. Toen agenten ingrepen, bleven de Duivenaren en de Arnhemmer elkaar opzoeken en probeerden weer met elkaar op de vuist te gaan. Hierop zijn de drie aangehouden. Ze zijn ingesloten in het politiebureau.

*

ARNHEM – De politie heeft op vrijdagavond 18 november in Arnhem een 43-jarige inwoner van de plaats aangehouden. De Arnhemmer reed op een gestolen scooter en had harddrugs bij zich.

Agenten reden omstreeks 21.30 uur over de Dovennetellaan in Arnhem toen zij een persoon op een scooter zagen rijden zonder helm. Bij het zien van de politie ging de bestuurder, de 43-jarige Arnhemmer, er vandoor. Na een achtervolging konden de agenten de Arnhemmer in de kraag vatten. Bij navraag bleek dat de scooter waarop de man reed als gestolen stond gesignaleerd. Hierop is de 43-jarige aangehouden. Ook werd een hoeveelheid harddrugs bij hem aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.


*

Politie onderzoekt overval op cafetaria

Arnhem – De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een cafetaria aan de Groningensingel in Arnhem. Bij de overval raakte niemand gewond.
Op 19 november rond 00.10 uur kwam een overvaller de zaak binnen. De man bedreigde de twee medewerkers, die net aan het afsluiten waren, met een wapen. De man zag kans om er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. De overvaller is te voet in onbekende richting weggevlucht. Van de dader ontbreekt op dit moment ieder spoor. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak aanwezig.
Signalement
De overval zou gepleegd zijn door man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg ten tijde van de overval een zwarte jas en een bruine bontmuts.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen