Politieberichten week 46/ voor aktuele berichten klik op de tab boven

Politie onderzoekt gewapende overval winkel ArnhemARNHEM – De politie is woensdagavond 11 januari een onderzoek gestart naar de overval op een winkel aan de Steenstraat in Arnhem. Daarbij raakte verder niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen.Omstreeks kwart voor negen kwam een onbekende man de winkel binnen. De man zou het personeel in de zaak hebben bedreigd met een wapen. Vervolgens ging hij er met een nog onbekende buit vandoor. Daarop werd de politie gewaarschuwd die direct een onderzoek startte.GetuigenDe man zou donkere kleding dragen met witte schoenen. Hij ging er te voet vandoor in een nog onbekende richting. De politie komt graag in contact met mensen die rond kwart voor negen iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Steenstraat. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 – 8844

Politie onderzoekt gewapende overval winkel Arnhem
ARNHEM De politie is woensdagavond 11 januari een onderzoek gestart naar de overval op een winkel aan de Steenstraat in Arnhem. Daarbij raakte verder niemand gewond. De politie is op zoek naar getuigen.
Omstreeks kwart voor negen kwam een onbekende man de winkel binnen. De man zou het personeel in de zaak hebben bedreigd met een wapen. Vervolgens ging hij er met een nog onbekende buit vandoor. Daarop werd de politie gewaarschuwd die direct een onderzoek startte.
Getuigen
De man zou donkere kleding dragen met witte schoenen. Hij ging er te voet vandoor in een nog onbekende richting. De politie komt graag in contact met mensen die rond kwart voor negen iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Steenstraat. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 – 8844

 

Politie onderzoekt overval op cafetaria

ARNHEM- De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een cafetaria aan de Groningensingel in Arnhem. Bij de overval raakte niemand gewond.
Op 19 november rond 00.10 uur kwam een overvaller de zaak binnen. De man bedreigde de twee medewerkers, die net aan het afsluiten waren, met een wapen. De man zag kans om er met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. De overvaller is te voet in onbekende richting weggevlucht. Van de dader ontbreekt op dit moment ieder spoor. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de zaak aanwezig.
Signalement
De overval zou gepleegd zijn door man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg ten tijde van de overval een zwarte jas en een bruine bontmuts.

*

Woninginbraken
ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is donderdag 17 november 3 keer aangifte gedaan van inbraak in een woning.
Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaats:
– Doesburg, Smitsweide
– Datum en tijdstip: 17 november, tussen 11.45 en 12.15 uur
– Buit: spelcomputer, laptop, sieraden, geld
– Methode: forceren raam
– Arnhem, Hunenborgstraat
– Datum en tijdstip: 17 november, tussen 14.15 en 14.45 uur
– Buit: sieraden, portemonnees
– Methode: forceren raam
– Arnhem, G.A. van Nispenstraat
– Datum en tijdstip: 17 november, 18.26 uur
– Buit: jas
– Methode: forceren raam

*
ARNHEM – Twee Arnhemmers van 37 en 38 jaar zijn in de vroege ochtenduren van vrijdag 18 november in hun woonplaats door de politie aangehouden omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden. De 38-jarige bleek ook nog 15 dagen hechtenis tegoed te hebben van justitie. Agenten zagen het duo rond vier uur in een auto rijden over de Batavierenweg en zetten de wagen aan de kant voor een routinecontrole. In de auto zagen de agenten inbrekersgereedschap liggen. Aangezien de 38-jarige ook in het opsporingsregister stond werden beide mannen meegenomen naar het politiebureau.

*

Arnhemmer opgepakt na slaan meisje
ARNHEM – In de Arnhemse binnenstad heeft de politie donderdagavond 18 november een 27-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou rond kwart voor negen zonder aanleiding een 15-jarig meisje op de Roggestraat hebben geslagen. De man liep daarna door waarna het slachtoffer hem achterna liep en de politie waarschuwde. Dat leidde op het Nieuwe Plein tot de arrestatie van de Arnhemmer. Het is nog onduidelijk waarom de man het meisje sloeg, de twee bleken elkaar niet te kennen.Viertal opgepakt na vernielingen aan auto’s

*

ARNHEM – Op Onderlangs in Arnhem heeft de politie in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 november twee Arnhemmers (een meisje van 17 en een 19-jarige jongen) en een duo uit Elst van 18 en 19 jaar opgepakt op verdenking van vernieling. De vier werden kort na een getuigenmelding aangetroffen. Rond kwart over drie was door getuigen gezien dat er op de Oude Kraan door enkele jongens tegen geparkeerde auto’s werd getrapt. Agenten troffen bij aankomst zeker drie auto’s aan met schade. Ook bleek er straatmeubilair omver te zijn gegooid. De vier jongeren bleken aan het door de getuigen opgegeven signalement te voldoen en moesten mee naar het politiebureau. De gedupeerde autobezitters is gevraagd aangifte te doen.

*

Arnhem – Hof Arnhem veroordeeld verdachten inzake gewapende overvallen
Het gerechtshof Arnhem heeft vandaag twee verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen van acht jaar respectievelijk dertig maanden. Verdachten worden veroordeeld voor onder meer gewapende overvallen en/of pogingen daartoe in (de omgeving van) Zevenaar en Apeldoorn.

*

Vermiste personen teruggevonden dankzij Burgernet

ARNHEM (REGIO) – In de politieregio Gelderland-Midden zijn woensdag 16 november dankzij Burgernetdeelnemers twee vermiste personen teruggevonden.

Rond half zes werd een Burgernetactie opgestart voor de vermissing van een 10-jarige jongen uit Huissen. Bij de actie werden ruim 500 deelnemers bereikt. Drie ervan reageerden met een melding, waarna de jongen even later veilig en wel werd teruggevonden.

Gouden tip
Wat later bleek een 75-jarige inwoner van Dieren in verwarde toestand van huis te zijn weggelopen. Daarop werd wederom een Burgernetactie op touw gezet. Van de bijna 600 bereikte deelnemers was er een met de gouden tip. Dankzij die tip werd de Dierenaar kort na de melding in de buurt van zijn huis aangetroffen.

*

Woninginbraken
ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is woensdag 16 november één keer aangifte gedaan van inbraak in een woning en één keer aangifte van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaats:
– Doesburg, Smitsweide
– Datum en tijdstip: tussen 14 november 08:00 en 16 november 16:00 uur
– Buit: niets
– Methode: forceren raam

Er werd ingebroken in een schuur op de volgende plaats:
– Arnhem, Klarendalseweg
– Datum en tijdstip: tussen 9 november 18:00 en 12 november 14:00 uur
– Buit: fiets

– Methode: insluipen

*

Man aangehouden na versturen dreigtweet

ARNHEM – In Arnhem heeft de politie woensdagmiddag 16 november een 28-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging. De man zou een Twitterbericht hebben verstuurd waarin dreigementen aan de gemeente waren geuit.

Het bewuste bericht werd ook gelezen door de politie, die een onderzoek instelde. Dat leidde tot de aanhouding van de 28-jarige man. De Arnhemmer verklaarde later uit frustratie te hebben gehandeld vanwege financiële problemen. De computer van de Arnhemmer is in beslag genomen. De man zelf is in de loop van de avond vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

*

Zwaaien met hakbijl en lek gestoken banden
Arnhem – Oosterbeek, 16-11-2011 • Een 29-jarige Oosterbeker is dinsdagmiddag nabij zijn woning aangehouden. Hij zou hebben staan zwaaien met een hakbijl. Ook een 24-jarige Arnhemmer en een 24-jarige Renkummer werden rond dit incident aangehouden

Bij de politie kwam een melding binnen over een persoon die met een mes liep in Oosterbeek. Agenten gingen ter plaatse en troffen op straat twee mannen aan die voldeden aan de doorgegeven signalementen. Bij de fouillering van de Oosterbeker werd de bijl aangetroffen. De andere persoon (de Arnhemmer) werd ook aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Hij werd later heengezonden.
Het is nog onduidelijk waarom er met de bijl zou zijn gezwaaid, mogelijk was de Oosterbeker kwaad op de Renkummer. Deze laatste zou de autobanden van de Oosterbeker hebben lek gestoken. De Renkummer was tijdens de aanhoudingen niet meer in de buurt. Het lukte de politie om contact met hem te leggen. Afgesproken werd dat de man zich bij de politie zou melden. Dit gebeurde en de Renkummer werd aangehouden. Het is nog onduidelijk waarom de vernieling aan de auto werd gepleegd.

 
 

 

 

*

 


 

Woninginbraken

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is dinsdag 15 november één keer aangifte gedaan van inbraak in een woning en twee keer aangifte van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaats:
– Arnhem, Hendrik Pieter Marchantstraat
– Datum en tijdstip: op 6 november tussen 02:30 en 03:30 uur
– Buit: niets
– Methode: forceren raam

Er werd ingebroken in schuren op de volgende plaatsen:
– Arnhem, Kronenburgsingel
– Datum en tijdstip: tussen 8 november 09:00 en 13 november 20:00 uur
– Buit: naaimachine en gereedschappen
– Methode: forceren deur

– Arnhem, Rosendaalsestraat
– Datum en tijdstip: tussen 1 september 12:00 en 10 november 19:00 uur
– Buit: niets
– Methode: forceren deur

 

Politie waarschuwt voor neppolitiebericht

ARNHEM – In Arnhem zijn deze week neppolitieberichten verschenen op computers van ondermeer twee inwoners van die stad. De verzender van het bericht probeerde onder de valse hoedanigheid van de politie geld af te troggelen. De politie waarschuwt alert te zijn en heeft de zaak in onderzoek.

Een 19-jarige Arnhemse waarschuwde maandagavond 14 november de politie nadat er tijdens het gebruik van haar computer een melding op het scherm verscheen waarin stond dat haar computer ‘wegens inbreuk op de Nederlandse wetgeving’ was geblokkeerd. De blokkade zou kunnen worden opgeheven door het betalen van een boete. Ook werd om een pincode gevraagd. Het bericht droeg kenmerken alsof het afkomstig was van de politie. Ook werd een e-mailadres met het woord ‘politie’ genoemd. Dit betreft overigens een vals adres dat niet van de politie is. Een 36-jarige Arnhemmer maakte dinsdag melding van een soortgelijk bericht.

Phishing
De politie laat weten nooit om pincodes te vragen of rechtsreeks via internet boetes af te rekenen. Daarnaast adviseert ze dan ook met klem om niet op dergelijke acties in te gaan. Vermoedelijk gaat het hier om zogenoemde Phishing-praktijken, waarbij criminelen via Internet proberen geld af te troggelen van gebruikers. Voor zover bekend zijn er verder geen andere soortgelijke meldingen gedaan en zijn dit tot dusver eerste twee zaken die bij de politie zijn gemeld.

 

*

 

 

Winkeldiefstallen
ARNHEM – In Arnhem heeft de politie dinsdag 15 november vier personen aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen. Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding van 151 euro voor de overlast die zij winkeliers bezorgen.

Een 24-jarige Elstenaar werd opgepakt omdat hij bij een warenhuis aan het Velperplein geprobeerd had een mobiele telefoon te stelen. De man werd door beveiligers betrapt en aan de politie overgedragen. Een 32-jarige Arnhemse liep tegen de lamp toen ze bij een supermarkt aan de Hanzestraat er vandoor wilde gaan met een fles drank. De vrouw kreeg naast de schadevergoedingsmaatregel een boete van 170 euro. Datzelfde lot was een 38-jarige Arnhemse beschoren nadat ze een fles drank had gestolen vanuit een supermarkt aan de Kronenburgpassage. Bij diezelfde supermarkt werd een 55-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij aan de haal was gegaan met een aantal pakketten vlees ter waarde van ruim 35 euro.

6 tips in onderzoek moord Ida Samsjudin
ARNHEM – De politie heeft tot dusver 6 tips ontvangen nadat gisteravond 15 november aandacht werd besteed aan het onderzoek naar de moord op Ida Samsjudin in AVRO’s ‘Opsporing Verzocht’ en in een politiebericht op Omroep Gelderland. De tips worden nog op nut en bruikbaarheid onderzocht.

Op maandagochtend 22 november 2010 ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Arnhemse Badhuisstraat naast een afvalcontainer het ontzielde lichaam van de 51-jarige straatprostituee Ida Sjamsudin. Sindsdien is het rechercheteam bezig met het onderzoek waarbij de hulp van getuigen via verschillende media, waaronder Opsporing Verzocht, het dagblad De Gelderlander en Omroep Gelderland ingeroepen werd.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht liet de politie weten dat in het onderzoek naar voren is gekomen dat de dader of daders mogelijk uit Arnhem of de directe omgeving van Arnhem komen. Daarnaast was er nieuwe informatie binnengekomen over de mogelijke betrokkenheid van een aantal auto’s. Het gaat om een grijze Volvo S60 met in het kenteken mogelijk de cijfercombinatie ‘27′, een donkerkleurige Daihatsu Charade en een kleine rode auto. De eigenaren of inzittenden van deze auto’s op 21 en 22 november 2010 kunnen belangrijke getuigen zijn die het rechercheteam kunnen helpen bij het oplossen van de zaak.

De uitzending van Opsporing Verzocht wordt vandaag, woensdag 16 november herhaald op Nederland 2 om 11.10 uur en is later ook te bekijken via www.opsporingverzocht.nl.

*

Nieuwe informatie in onderzoek naar moord op Ida Sjamsudin
ARNHEM -Het rechercheteam van TGO Badhuis, welke het onderzoek naar de moord op de Arnhemse Ida Sjamsudin doet, heeft nieuwe informatie binnen gekregen over de mogelijke betrokkenheid van een aantal auto’s. De inzittende(n) van deze auto’s kunnen belangrijke getuigen zijn die de politie kunnen helpen bij het oplossen van de zaak.

Op maandagochtend 22 november 2010 ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Arnhemse Badhuisstraat naast een afvalcontainer het lichaam van de 51-jarige straatprostituee Ida Sjamsudin. Sindsdien is het rechercheteam bezig met het onderzoek waarbij de hulp van getuigen via verschillende media, waaronder Opsporing Verzocht, het dagblad De Gelderlander en Omroep Gelderland ingeroepen werd.

Grijze Volvo S60
Het team wil graag in contact komen met de inzittende(n) of eigenaren van een drietal auto’s. Deze inzittende(n) kunnen belangrijke getuigen zijn in het onderzoek. Zij kunnen mogelijk nieuwe informatie geven over het onderzoek. Het rechercheteam is op zoek naar de inzittende(n) van een grijze Volvo S60 met in het kenteken mogelijk de cijfercombinatie 27. Daarnaast wil de politie in contact komen met de inzittende(n) van een donkerkleurige Daihatsu Charade en een kleine rode auto.

Opsporing Verzocht
In een uitzending van het AVRO-televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt vanavond 15 november aandacht besteed aan deze zaak. Daarnaast zal bij Omroep Gelderland na het tv-nieuws van 18.00 uur een opsporingsbericht volgen waarin de politie een aantal gerichte vragen aan de kijkers zal stellen. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 15 november uitgezonden om 21.30 uur op Nederland 1, de herhaling is woensdagmiddag 16 november om 11.10 uur op Nederland 2.

Getuigen
Als u informatie heeft over de drie auto’s of de inzittende(n) neemt u dan contact op met de politie. Ook al denkt u dat uw informatie misschien niet belangrijk is, het kan voor ons juist het missende puzzelstukje zijn! U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0900-8844 van politieregio Gelderland-Midden of via het emailadres: [email protected]

*

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is maandag 15 november twee keer aangifte gedaan van inbraak in een woning.

Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:
– Arnhem, Grondelstraat
– Datum en tijdstip: tussen 10 november 16:30 en 14 november 18:30 uur
– Buit: ketel
– Methode: forceren deur

– Rheden, Prins Bernardweg
– Datum en tijdstip: tussen 2 februari 08:00 en 8 november 11:00 uur
– Buit: geld, sieraden, dvd-speler en spelcomputer
– Methode: insluipen

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto’s en geef het door aan de politie op 0900-8844.

*

Hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand

ARNHEM – In een bedrijfspand aan de Snelliusweg in Arnhem heeft de politie in de vroege ochtenduren van dinsdag 15 november een hennepkwekerij ontdekt. Agenten stuitten op de kwekerij nadat kort daarvoor gemeld was dat er zou worden ingebroken. Aan de buitenzijde bleken inderdaad vernielingen te zijn aangericht. Binnen werd een werkende hennepkwekerij met ruim 450 planten aangetroffen. Vermoedelijk werd er ook illegaal stroom afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. Door de politie zijn nog geen aanhoudingen verricht.

*

Hennepkwekerij ontmanteld in Arnhemse woning

ARNHEM – De politie heeft maandagmiddag 14 november in een woning in de Arnhemse wijk Klarendal een hennepkwekerij met ruim 550 planten ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van de eigenaar van het pand, die ontdekt had dat het pand dat hij verhuurde kennelijk werd gebruikt voor de hennepteelt. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt. Volgens de politie was er ook sprake van illegale stroomafname.

*

Politie onderzoekt aantreffen babylijkje
Arnhem/Zevenaar – De politie doet onderzoek naar het aantreffen van het levenloze lichaam van een pasgeboren baby bij een woning in Zevenaar. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Maandagochtend 14 november rond half acht trof de politie het lichaam aan bij een woning waarop er direct een onderzoek gestart werd. Op dit moment is het nog onbekend hoe en wanneer de baby om het leven is gekomen. Ook is het nog niet bekend of het een voldragen baby is. Een 18-jarige vrouw die vermoedelijk de moeder van de baby is is door de politie aangehouden in verband met het onderzoek. Het is een zaak die de privacy van de betrokkenen raakt en daarom zal de politie zeer terughoudend zijn met het geven van nadere informatie over de zaak.

*

Velpenaar rijbewijs kwijt bij routinecontrole

Arnhem/VELP – Een 38-jarige automobilist uit Velp is in de nacht van zondag 13 op maandag 134 november zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij onder invloed achter het stuur zat. De man viel door de mand bij een routinecontrole van de politie. Rond één uur ’s nachts zagen agenten de man over Den Heuvel in zijn woonplaats rijden en zetten hem aan de kant. Daarbij bleek dat de bestuurder kennelijk alcohol had gedronken. Een ademonderzoek wees een promillage van bijna vier keer zoveel als is toegestaan. Dat leverde hem niet alleen een proces-verbaal op: ook zijn rijbewijs moest hij inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het document.

*

Dronken Oosterbeker opgepakt
ARNHEM – Op de Utrechtseweg in Arnhem heeft de politie in de nacht van zondag 13 op maandag 14 november een 18-jarige jongen uit Oosterbeek aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een 40-jarige Arnhemse automobilist kreeg het even voor één uur met de Oosterbeker aan de stok naar aanleiding van een verkeerssituatie. Daarbij zou de Oosterbeker de Arnhemmer hebben aangesproken en lastig gevallen. De Arnhemmer waarschuwde de politie, die de Oosterbeker even later slingerend zag rijden. De jongen weigerde echter alle medewerking en verzette zich tegen zijn arrestatie. Ook beledigde hij de agenten. De jongen is ingesloten.

*

Woninginbraken

ARNHEM – In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is zaterdag 12 november en zondag 13 november zes keer aangifte gedaan van inbraak in een woning en één keer aangifte van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:
– Arnhem, Zorgvlietstraat
– Datum en tijdstip: op 11 november tussen 20:00 en 21:00 uur
– Buit: sieraden, tas, bijouteriedoos, geld, waardepapieren en identiteitspapieren
– Methode: forceren raam

– Arnhem, Willem Roodbeenhof
– Datum en tijdstip: op 12 november tussen 10:15 en 20:00 uur
– Buit: laptop
– Methode: forceren deur

– Arnhem, Sleggeplantsoen
– Datum en tijdstip: tussen 12 november 16:00 en 13 november 13:00 uur
– Buit: geld
– Methode: forceren deur

– Arnhem, Dr. Christine Baderstraat
– Datum en tijdstip: op 11 november tussen 21:15 en 22:30 uur
– Buit: geld en laptop
– Methode: forceren deur

– Arnhem, Etta Palmstraat
– Datum en tijdstip: tussen 11 november 15:00 en 13 november 20:00 uur
– Buit: camera, spelcomputer en laptops
– Methode: forceren deur

– Arnhem, Akkerwindestraat
– Datum en tijdstip: tussen 11 november 14:00 en 12 november 03:40 uur
– Buit: onbekend
– Methode: forceren raam

Er werd ingebroken in een schuur op de volgende plaats:
– Arnhem, Schavenmolenstraat
– Datum en tijdstip: op 11 november tussen 10:45 en 10:55 uur
– Buit: dakplaten
– Methode: wegbreken

*

Arnhemmer aangehouden voor belediging

Arnhem – Een 20-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag 13 november aangehouden voor belediging van een politieagent.
Surveillerende agenten zagen twee mannen die nacht ruzie maken met een medewerker van een horecagelegenheid in het centrum van Arnhem. De twee waren in kennelijke staat van dronkenschap. Eén van de twee mannen uitte beledigende woorden tegen één van de agenten, waarop hij is aangehouden.

*

Extra verlichtingscontroles in donkere maanden

De politie controleert de komende maanden in heel Gelderland extra op verlichting, met die name van fietsers. Vanaf deze maand wordt er intensief gecontroleerd, omdat het voeren van goede fietsverlichting van levensbelang is in de donkere maanden van het jaar.

Elk jaar vinden er in de donkere maanden de verkeersongevallen plaats doordat fietsers zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Het is duidelijk dat fietsers die onverlicht de weg op gaan een groot risico lopen om betrokken te raken bij een ongeval of bijna-ongeval.

Extra controles
Met de extra controles onderstreept de politie het belang van goede verlichting in het verkeer. De politie kondigt de controles regelmatig aan en hoopt dat niet alleen fietsers, maar ook ouders er de komende maanden scherp op letten dat jong en oud goed verlicht de weg op gaat. Denk aan schoolgaande kinderen in de ochtendspits, maar ook aan jongeren die ’s avonds en ’s nachts de weg op gaan, bijvoorbeeld op weg naar een sportclub of tijdens het uitgaan. Sommige fietsenmakers repareren de verlichting gratis tijdens speciale acties.

Bekeuring en thuiskomertje
Fietsers die zonder goede verlichting de weg op gaan, kunnen rekenen op een bekeuring van 40 euro. Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting al meerdere keren kunnen vervangen. Met de komst van ledverlichting is goede verlichting niet duur en zeer eenvoudig te monteren.
Bij fietscontroles deelt de politie zolang de voorraad strekt ‘thuiskomertjes’ uit aan bekeurde fietsers. Deze door het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) beschikbaar gestelde setjes ledlampjes kunnen ter plaatse op de fiets worden gemonteerd, zodat de bekeurde fietser zijn weg wel veilig kan vervolgen.

Meer informatie is te vinden op www.ikvalop.nl.

*

 

Vijf keer afgeleid door een belletje

Arnhem – Vijf automobilisten hebben de afgelopen week een bekeuring gekregen voor hun gedrag in het verkeer. De controles werden uitgevoerd in het kader van de ‘afleidingscampagne’. Tijdens de reguliere controles let de politie scherp op afgeleide chauffeurs. Tussen maandag 7 en donderdag 10 november werden vijf automobilisten bekeurd, omdat zij aan het bellen waren tijdens het rijden. Dit werd gezien in Arnhem (Utrechtseweg en Huissensestraat), Heteren (Drielse Rijndijk) en Nijkerk (Barneveldseweg).  Even bellen tijdens het rijden kan kwalijke effecten hebben. De bestuurder heeft minder controle over de auto, reageert net wat later dan anderen, mist informatie langs de weg en rijdt juist harder of langzamer dan toegestaan. Afleiding kan leiden tot gevaarlijke situaties.
Tot en met half december wordt aan de hand van de verkeerscampagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’ aandacht gevraagd voor de risico’s van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland i.s.m. onder meer de politie, ANWB en BOVAG.

*

Weer verdachte aangehouden in fraude stichting Dol-Fijn

Arnhem – De recherche in Arnhem heeft deze week een derde verdachte aangehouden in een onderzoek naar fraude binnen een Arnhemse stichting. Het gaat om een 51-jarige man uit Ede. Eerder werden al een 46-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Ede aangehouden. Een bestuurslid van de stichting deed in november vorig jaar bij de politie aangifte van het verdwijnen van geld. Het zou daarbij om een bedrag van ruim tweehonderdduizend euro gaan. In het daaropvolgende onderzoek kwamen de beide verdachten uit Ede in beeld. De stichting was onder meer opgericht om goede doelen te financieren.  Begin september van dit jaar werd de 46-jarige man (een voormalig bestuurslid van de stichting) aangehouden en verhoord. Na enkele dagen is hij weer vrijgelaten. De 51-jarige verdachte werd afgelopen woensdag aangehouden maar is inmiddels al weer heengezonden na verhoor. Vorige week maandag 31 oktober werd de 48-jarige vrouw, eveneens een voormalig bestuurslid, aangehouden. Zij is vorige week voorgeleid aan de rechter-commissaris en afgelopen donderdag voor de raadkamer verschenen. De raadkamer heeft donderdag besloten de vrouw nog twee dagen langer vast te houden en daarna op vrije voeten te stellen.

 

Extra verlichtingscontroles in donkere maanden

Arnhem – De politie controleert de komende maanden in heel Gelderland extra op verlichting, met die name van fietsers. Vanaf deze maand wordt er intensief gecontroleerd, omdat het voeren van goede fietsverlichting van levensbelang is in de donkere maanden van het jaar. Elk jaar vinden er in de donkere maanden de verkeersongevallen plaats doordat fietsers zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Het is duidelijk dat fietsers die onverlicht de weg op gaan een groot risico lopen om betrokken te raken bij een ongeval of bijna-ongeval. Met de extra controles onderstreept de politie het belang van goede verlichting in het verkeer. De politie kondigt de controles regelmatig aan en hoopt dat niet alleen fietsers, maar ook ouders er de komende maanden scherp op letten dat jong en oud goed verlicht de weg op gaat. Denk aan schoolgaande kinderen in de ochtendspits, maar ook aan jongeren die ’s avonds en ’s nachts de weg op gaan, bijvoorbeeld op weg naar een sportclub of tijdens het uitgaan. Sommige fietsenmakers repareren de verlichting gratis tijdens speciale acties.

 

Bekeuring en thuiskomertje
Arnhem – Fietsers die zonder goede verlichting de weg op gaan, kunnen rekenen op een bekeuring van 40 euro. Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting al meerdere keren kunnen vervangen. Met de komst van ledverlichting is goede verlichting niet duur en zeer eenvoudig te monteren. Bij fietscontroles deelt de politie zolang de voorraad strekt ‘thuiskomertjes’ uit aan bekeurde fietsers. Deze door het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) beschikbaar gestelde setjes ledlampjes kunnen ter plaatse op de fiets worden gemonteerd, zodat de bekeurde fietser zijn weg wel veilig kan vervolgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen