“Sterren Stralen” tijdens KERSTGALA

Foto:

Arnhem- Introdans & Introdans Ensemble voor de Jeugd samen op toneel

Arnhem- Introdans & Introdans Ensemble voor de Jeugd samen op toneel

Onder de noemer ‘Sterren stralen’ staat het Introdans KERSTGALA dit jaar op 26, 27, 28 december in Schouwburg Arnhem en op 29 december in Orpheus Apeldoorn. Het gezelschap behoort al jaren tot de grote publieksfavorieten en staat in de top drie van Nederlandse balletgezelschappen. Ook tijdens het feestelijke jubileumseizoen van het gezelschap kan het publiek genieten van beide danserensembles samen op het toneel.

 

Het jaarlijkse Introdans KERSTGALA is een winterse traktatie op sfeervolle choreografieën. Het programma, bestaande uit 11 verschillende choreografieën is reeds bekend: M/C van de Spaanse choreograaf Cayetano Soto wordt gedanst door Introdans Ensemble voor de Jeugd. Soto vond zijn inspiratie voor het grotesk geestige ballet in de vriendschap tussen Marilyn Monroe en Truman Capote. Introdans danst het indrukwekkende Noces van Stijn Celis. Het werk is dit seizoen voor het eerst in Nederland te zien en heeft al voor veel staande ovaties gezorgd. The New York Times noemde Noces ‘extraordinary’. Daarnaast zijn de solo’s Best Gift (Cayetano Soto, wereldpremière), Mopey (Marco Goecke, Introdans première), Ella en Takademe (Robert Battle) aangevuld met een duet uit Hans van Manen’s Black Cake, een lust voor oog en oor. Ook de publiekshit La Morte del Cigno, een moderne interpretatie van de Stervende Zwaan, is een ware toevoeging op het sfeervolle programma. Tevens ziet u de presentatie van 40-FEST; een choreografie door amateurdansers uit de Arnhemse wijk Malburgen in het kader van het Introdans Interactieproject Swing on 2.

 

Te zien: 26, 27, 28 december, 20.15 uur, Schouwburg Arnhem | 27 december matineevoorstelling om 14.30 uur in Schouwburg Arnhem | 29 december om 20.00 uur, Orpheus Apeldoorn | Kijk voor meer informatie op www.introdans.nl. Kaartverkoop Arnhem via: 026-443 73 43 en www.mssa.nl. Kaartverkoop Orpheus Apeldoorn via 0900-1230123 en www.orpheus.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen