Gemeente gaat stapsgewijs nieuw parkeerbeleid invoeren

Arnhem – Parkeerplaatsen voor vergunninghouders gaan verdwijnen. De vergunninghouders zullen moeten parkeren op betaalde plaatsen, die op drukke tijden wellicht niet altijd beschikbaar zijn. De gemeente ziet echter ook veel voordelen in het nieuwe systeem: de wachtlijsten voor een parkeervergunning verdwijnen, parkeerplaatsen worden effectiever benut en het nieuwe systeem is duidelijker. Als het nieuwe beleid door de Arnhemse Gemeenteraad is goedgekeurd, zullen direct de parkeerplaatsen rond het Gele Rijdersplein verdwijnen. Bewoners daar krijgen een vergunning voor een parkeerplaats bij een parkeermeter, bijvoorbeeld op de Jansbinnensingel. Vanaf maart 2012 zijn de vergunninghouders in het zuidelijk deel van de binnenstand aan de beurt. Later, als de nieuwe parkeergarage Rijnboog klaar is, zal de huidige parkeergarage Langstraat vooral door vergunninghouders gaan worden. De regel: één parkeer-vergunning per bedrijf of wooneenheid wordt gehandhaafd. Voor bezoekers van de binnenstad komt de grootste verandering op 1 maart 2012. Vanaf die datum kan er achteraf en per telefoon voor parkeren worden betaald. Voor bezoek van binnenstadbewoners komt er een nieuwe gunstige regeling: de binnenstadbewoner kan voor bezoek een pas kopen die 20 euro per jaar kost en waarmee 200 uur geparkeerd kan worden.

Arnhem – Parkeerplaatsen voor vergunninghouders gaan verdwijnen. De vergunninghouders zullen moeten parkeren op betaalde plaatsen, die op drukke tijden wellicht niet altijd beschikbaar zijn. De gemeente ziet echter ook veel voordelen in het nieuwe systeem: de wachtlijsten voor een parkeervergunning verdwijnen, parkeerplaatsen worden effectiever benut en het nieuwe systeem is duidelijker. Als het nieuwe beleid door de Arnhemse Gemeenteraad is goedgekeurd, zullen direct de parkeerplaatsen rond het Gele Rijdersplein verdwijnen. Bewoners daar krijgen een vergunning voor een parkeerplaats bij een parkeermeter, bijvoorbeeld op de Jansbinnensingel. Vanaf maart 2012 zijn de vergunninghouders in het zuidelijk deel van de binnenstand aan de beurt. Later, als de nieuwe parkeergarage Rijnboog klaar is, zal de huidige parkeergarage Langstraat vooral door vergunninghouders gaan worden. De regel: één parkeer-vergunning per bedrijf of wooneenheid wordt gehandhaafd.
Voor bezoekers van de binnenstad komt de grootste verandering op 1 maart 2012. Vanaf die datum kan er achteraf en per telefoon voor parkeren worden betaald. Voor bezoek van binnenstadbewoners komt er een nieuwe gunstige regeling: de binnenstadbewoner kan voor bezoek een pas kopen die 20 euro per jaar kost en waarmee 200 uur geparkeerd kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen