Sinterklaas in Arnhem!

Arnhem, 4 november- Na het aanhoudende succes van voorgaande jaren heeft Sinterklaas ook dit jaar weer besloten om zijn slaapzak in Arnhem neer te leggen. Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas (als alles goed gaat!) samen met zijn pieten om 13.00 uur met de boot aan op de Rijnkade in Arnhem.

Arnhem, 4 november- Na het aanhoudende succes van voorgaande jaren heeft Sinterklaas ook dit jaar weer besloten om zijn slaapzak in Arnhem neer te leggen. Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas (als alles goed gaat!) samen met zijn pieten om 13.00 uur met de boot aan op de Rijnkade in Arnhem.

Vanaf 12.15 uur zal Angelique Kruger weer het voorprogramma presenteren, samen met circus poehaa. Natuurlijk verwachten wij ook weer de Pietenband om alvast verschillende liedjes te oefenen. Vanaf ca. 13.15 uur zal Sinterklaas zijn trouwe schimmel Americo bestijgen en een rondgang maken door de Arnhemse binnenstad.

Route intocht Sinterklaas zaterdag 12 november
Rijnkade, Nieuwe Kade, Kaderstraat, Oranjewachtstraat, Eusebiusbinnensingel, Beekstraat, Brouwerstraat, Brouwersplein, Walstraat, Roggestraat, Velperplein, Steenstraat tot Velperpoort, Ir. J.P.van Muijlwijkstraat, Rechtdoor Velperplein over, Looierstraat, Doelenstraat, Jansplein, Jansplaats, Jansstraat, Pauwstraat, Korenmarkt, Hoogstraat, Rijnstraat, Weverstraat, Kleine Oord, Turfstraat, Tussen het Duivelshuis en Eusebiuskerk door, Broerenstraat, Kerkstraat , Pastoorstraat, Bakkerstraat, Ketelstraat, Land van de Markt, Koningstraat, J.P. Meijerplaats, einde.

Bij het stadhuis zal Sinterklaas afscheid nemen op het balkon. Van daaruit verhuist Sinterklaas met al zijn pieten naar de Historische Kelders onder de Rijnstraat ingang Oude Oeverstraat 4a.

Net als voorgaande jaren zal Sinterklaas 8 dagen lang bezoekers in zijn huis kunnen ontvangen. Dit kan op alle woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 19 november t/m 2 december.

Op woensdag en vrijdag staat de deur open van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag en zondag van 12.00 tot 15.30 uur. De laatste bezoekers zullen uiterlijk 15 minuten voor sluitingstijd nog naar binnen gelaten worden i.v.m. de tijd die nodig is om de kelders rond te lopen. De entree is € 3,00 per persoon. Op de zondagen tijdens de opening is er tevens koopzondag!

In de kelders kunnen bezoekers kijken hoe Sinterklaas met zijn pieten leeft en woont, wat voor werkzaamheden er verricht moeten worden en wat de voorbereidingen zijn voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Zo zijn er pepernoot bakkende pieten in de keuken, een gedichten kamer, de schatkist van Sinterklaas is aanwezig, kun je een kijkje nemen in de badkamer van Sinterklaas en nog veel meer. Je kan er zelfs even in de slaapkamer van Sinterklaas gluren!

In bijna alle kamers zijn er pieten aanwezig en Sinterklaas zelf is er natuurlijk ook om alle tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst te nemen. Daarnaast kunnen kinderen ook nog hun pieten diploma halen door verschillende opdrachten uit te voeren zoals pepernoten gooien, pakjes in schoorstenen stoppen, dakrand lopen enz..

Sinterklaas hoopt ook dit jaar weer veel kinderen zelf de hand te mogen schudden. Voor meer actuele informatie kun je kijken op de website www.sinterklaasarnhem.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen