Kern met Pit

Foto:

Wat is Kern met Pit?

Wat is Kern met Pit?

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) organiseert dit jaar weer de wedstrijd Kern met Pit. Wil jij graag zelf iets aan jouw leefomgeving verbeteren, schrijf je dan nu in! Inschrijven kan van 1 september tot en met 30 november 2011.

Wordt jouw plaats een Kern met Pit
Via de wedstrijd Kern met Pit kunnen bewonersgroepen aan de slag om hun idee voor hun leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Als dat lukt, ontvang je het predikaat Kern met Pit en € 1.000. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep een extra prijs van € 1.500 en de trofee. Deze trofeewinnaars kunnen meedingen naar de nationale ‘Gouden Kern met Pit’.

Wie is KNHM
KNHM is een netwerkorganisatie van profesionals die actieve burgers helpt bij het verbeteren van hun leefomgeving. Zo wordt Kern met Pit op vrijwillige basis georganiseerd door ruim 70 mensen. Al sinds 1978 organiseren we de wedstrijd. Voor Kern met Pit-deelnemers is KNHM vaak net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen. Lees meer over wat we voor actieve bewoners kunnen betekenen op www.knhm.nl.

Welke projecten kunnen meedoen
Maar liefst 2.000 bewonersgroepen hebben de afgelopen rondes met succes aan Kern met Pit deelgenomen. Denk daarbij aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, het uitzetten van een educatieve route in een natuurgebied of het organiseren van een groot theater waar het hele dorp aan mee doet. Misschien heb jij ook een goed idee om jouw leefomgeving te verbeteren!

 

Voor meer info: www.kernmetpit.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen