Introdans Ensemble voor de Jeugd danst vol energie en dansplezier

Doldwaze voorstelling GEKKEBEKKEN

Doldwaze voorstelling GEKKEBEKKEN

Introdans bestaat veertig jaar en Introdans Ensemble voor de Jeugd viert het feest mee met GEKKEBEKKEN. Een doldwaze voorstelling voor jong en oud(ers), waarin zeven choreografieën elkaar in hoog tempo afwisselen. Twee daarvan zijn gemaakt door Robert Battle, de kersverse artistiek directeur van het beroemde Alvin Ailey American Dance Theater. Zowel zijn vrouwensolo Ella als zijn mannensolo Takedeme – die nieuw is voor Introdans – is een explosie van energie en dansplezier. Ook wordt een wereldpremière gedanst van de Slowaakse choreograaf Ján Šev?ík en zijn er Nederlandse premières van Didy Veldman en Cayetano Soto. Veldmans TooT is een theatraal circus van acrobatische toeren, geïnspireerd door (de door André Rieu beroemd geworden) Jazz Suite No. 2 van Sjostakovitsj. Soto vond zijn inspiratie voor het grotesk geestige M/C in de vriendschap tussen Marilyn Monroe en Truman Capote. De premières worden aangevuld met Patch of Grass van Marguerite Donlon en Sad Case van Paul Lightfoot & Sol León. In het eerste hellen twee meisjes – van wie de laarzen op een kleine grasmat zijn vastgeklonken – in alle standen voor- en achterover, terwijl ze elkaar meppend te lijf gaan. De afsluiter, Sad Case, is allesbehalve ‘verdrietig’: het is een hilarisch werk dat vanwege de vele elastieken fratsen ook wel het ‘kauwgomballet’ wordt genoemd.

Première: 29 oktober 2011 | speelperiode: tot en met 19 februari 2012
Ella Robert Battle | Takedeme Robert Battle Introdanspremière | TooT Didy Veldman Introdanspremière | Patch of Grass Marguerite Donlon | Sad Case Paul Lightfoot & Sol León | M/C Cayetano Soto Introdanspremière | Less Ján Šev?ík wereldpremière

Ogen en oren worden voortdurend geprikkeld. (De Volkskrant)

 

Het dansplezier van Introdans

Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een topdansgezelschap. Met een gezonde ambitie blijft het gezelschap trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Vanaf 2009 is Introdans onderdeel van de basisinfrastructuur van het ministerie van OCW. De twee dansersensembles tonen met de Canon van IntrodansTM een gevarieerd en aantrekkelijk modern balletrepertoire. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd: beide ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen