Struin op 26 september door de uiterwaarden van de Nederrijn

Foto: IVN Schone Rivieren

Op zondag 26 september organiseert IVN Natuureducatie een rivierexpeditie langs de Nederrijn in Arnhem. Tijdens de rivierexpeditie neemt een ervaren gids je per voet én boot mee door het gevarieerde rivierlandschap van de Nederrijn met moerassen, bloemrijke graslanen en ooibossen.

Natuurliefhebbers kunnen zich aanmelden via bit.ly/3hrPRuB.

Beleef schoonheid van de rivier

Deelnemers beleven met al hun zintuigen de schoonheid van de rivier. Projectleider Onnika van Oosterbosch van IVN: “Tijdens de ontdekkingsreis reis je langs en over de Nederrijn rond Arnhem. Daar vaar, voel, luister, waad en struin je buiten de gebaande paden. Eén ding is zeker: je blik op het rivierenlandschap zal veranderen na de verschillende belevenissen en ontmoetingen.”

Samen voor een schone Rijn

De rivierexpeditie langs de Nederrijn is onderdeel van het initiatief Schone Rivieren. In het programma zet IVN zich samen met inwoners, gemeenten en provincies in om plasticvervuiling op de oevers van de Nederlandse rivieren tegen te gaan. Ook dit najaar wordt er zwerfafval opgeruimd en onderzocht door vrijwilligers op de oevers van de Rijn. Naast het opruimen en onderzoeken wil IVN inwoners bewust maken van de schoonheid van het rivierengebied, maar hen ook de kwetsbaarheid ervan laten zien. In de maand september organiseert IVN daarom op verschillende plekken rivierexpedities.

Over Schone Rivieren

Wereldwijd vormt plasticsoep een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt: plastic afval dat in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee waar het bijdraagt aan plasticsoep. Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation, brengt de plasticvervuiling in kaart en pakt aan bij de bron. Het ultieme doel? Plasticvrije rivieren in 2030! Meedoen? Kijk op www.schonerivieren.org.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze tocht neem contact op met Onnika van Oosterbosch van IVN Natuureducatie via [email protected] of via 06-20585806.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden