Online lezing door Ernst-Jan Kuiper over Extinction Rebellion

Foto: Ernst-Jan Kuiper

De overheid doet niet genoeg tegen de klimaat en ecologische crisis. Een van de voornaamste manieren waarop Extinction Rebellion actie voert tegen de overheid is door middel van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid.

In deze online lezing zal klimatoloog Ernst-Jan Kuiper, geboren in Velp en actief in Extinction Rebellion, vertellen waarom er verleden jaar april enkele duizenden rebellen naar Den Haag waren afgereisd om te protesteren tegen het uitblijven van doortastend klimaatbeleid.

Wetenschappelijk overzicht en tactieken

De online lezing is georganiseerd door Jansen en de Feijter. Het eerste deel van de lezing zal een wetenschappelijk overzicht geven van waar we staan in de klimaat- en ecologische crisis en wat er de komende decennia te wachten staat. Het tweede deel gaat over de tactieken van Extinction Rebellion en waarom deze misschien extreem lijken, maar ze in feite moreel te verantwoorden en wetenschappelijk bewezen effectief zijn.

Nu het nog kan

Deze lezing wordt gegeven vlak nadat het boek van ExtinctiExtinction Rebellionon Rebellion, genaamd Nu het nog kan, in Nederland is uitgekomen. Dit boek bevat bijdragen van onder andere Marjan Minnesma, Jan Terlouw, Kate Raworth, David van Reybrouck, generaal Tom Middendorp, Vandana Shiva, Eva Rovers, Tim Fransen en rebellen van Extinction Rebellion.

Over Ernst-Jan Kuiper

Ernst-Jan Kuiper, klimaatwetenschapper en meteroloog, is één van de woordvoerders van de Nederlandse tak van Extinction Rebellion. Dat is een organisatie die radicaal lijkt, maar eigenlijk uiterst rationeel en georganiseerd opereert. Hij is het voorbeeld van een burger die in verzet komt, omdat verandering te traag gaat.
Als klimatoloog heeft Ernst-Jan alle waarschuwingen van de klimaatwetenschap voorbij zien komen. Maar niemand bij de overheid luisterde. Nu hoopt hij met Extinction Rebellion de overheid tot actie te bewegen.

Meer informatie

Op 18 februari van  20.00 tot 21.30 uur vindt de lezing online plaats.
Aanmelden via [email protected].
De kosten zijn € 5,- per persoon.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden