In Rivierenland voet- en fietsveren  later in de vaart door coronacrisis

Veer bij Renkum
Foto: Uiterwaarde.nl

De toeristische voet- en fietsveren over de grote rivieren gaan voorlopig niet in de vaart. Gewoonlijk gaan deze oeververbindingen rond het paasweekeinde weer van start.

Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus is die datum in elk geval opgeschoven naar 13 juni, aldus pontbeheerder Uiterwaarde.

Belangrijke schakel

De toeristische veren over de Waal, Rijn, Maas, Lek en Linge vormen een belangrijke schakel in talloze fiets- en wandelroutes. Maar de pontjes zijn meestal klein, zodat het moeilijk is om afstand te houden. Ook is contactloos betalen niet overal mogelijk.

Het betreft de voetveren: Beuningen-Slijk-Ewijk. Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Pontje Ham, Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren, Heukelum-Galgenwaard en de Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

Lexkesveer mijden in het weekend

Ook op het Lexkesveer Wageningen gelden de corona maatregelen. Maar het blijft in de vaart voor de mensen die ervan afhankelijk zijn. Net zoals het openbaar vervoer. Maak alleen gebruik van het veer als het echt nodig is en houd je aan de afstand.
Voor de kaartverkoop op het veer is nu een loket gemaakt. Daar sta je in de rij, dat is niet anders. Is het echter te druk op het veer, vooral in de weekenden met mooi weer, dan is het moeilijk om afstand te houden. Dus, mijd het Lexkesveer in het weekend.

Mooie zondag en het paasweekeinde

Met de voorspelde mooie zondag en het paasweekeinde in zicht sluiten gemeenten parkeerplaatsen bij drukbezochte bossen af. Ook zijn de meeste landgoederen en kasteeltuinen gesloten. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben vogelkijkhutten, uitkijktorens en smalle vlonderpaden afgesloten.
De natuurbeheerders waarschuwen nog eens dat mensen alleen of met zijn tweeën op pad mogen gaan. Op fietsen en wandelen in groepen wordt gecontroleerd.
Kijk voor meer info op uiterwaarde.nl of hier voor Lexkesveer

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden