Huisdier van de week: Pet

Foto: Dierentehuis Arnhem en onstreke

Het dier van de week bij Dierentehuis Arnhem en omstreken is Pet: een gecastreerde hond van elf maanden. Hij verblijft nu in een gastgezin.

Pet heeft een geduldige en ondernemende baas nodig, mét een stabiele hond.

Positieve begeleiding

Voor Pet is nog veel onbekend en spannend. Hij kan soms nog wat onzeker zijn, maar met positieve begeleiding leert hij erg snel. Door een ‘maatje’ durft hij meer. Dan kan hij op een positieve manier stimulans krijgen om de wereld te ontdekken. In de auto gaan is nog een leerpunt, maar eenmaal in de auto is hij rustig.

Tijd en energie insteken

Pet houdt van wandelen en lekker spelen met een bal. Een tuin waar hij lekker kan rennen zou dan ook erg fijn voor hem zijn, zodat hij zijn energie kwijt kan. Andere honden vindt hij soms wat spannend. Toch kan dit nog goed met hem geoefend worden. Zijn nieuwe baas moet bereid zijn om hier tijd en energie in te steken en hem kennis te laten maken met de wereld.

Door andere hond op zijn plek gezet

Pet vindt kinderen in het begin erg spannend. Als je dit stapsgewijs opbouwt, gaat het lukken. In het gastgezin waar hij nu verblijft is een kind van vier jaar aanwezig. Dit gaat al goed. In het gastgezin zijn twee andere honden aanwezig. Van hen leert hij erg veel. Hij heeft het namelijk nodig om af en toe door een andere hond op zijn plek gezet te worden. Nu is hij soms nog te opdringerig. Het zou goed zijn om hem hierin te remmen.

Pet een tweede kans geven?

Wil je meer informatie over Pet? Je kunt ook bellen met 026 – 36 19 861 of mailen naar [email protected].

Meer informatie

Voor meer informatie over Dierentehuis Arnhem en omstreken kijk naar hun website. Je kunt natuurlijk ook langskomen aan de Larensteinselaan te Velp tijdens de openingstijden op maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Misschien wil je hen graag steunen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden