Escape Zoo, interactief spel bij Burgers’ Zoo in de voorjaarsvakantie

Foto: Burgers' Zoo

In de voorjaarsvakantie daagt Koninklijke Burgers’ Zoo avontuurlijke kinderen en volwassenen uit. Van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart is er Escape Zoo, een interactief spel gebaseerd op de ‘escape rooms’.

Een spannende tocht voert deelnemers spelenderwijs én met een educatieve boodschap langs diverse acteurs in de Bush, Desert, Ocean en Mangrove.

Verhaallijn

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert  Escape Zoo van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart. Kinderen en volwassenen ontdekken na het passeren van de hoofdingang van Burgers’ Zoo een dierenarts met haar assistente. Ze zijn ten einde raad, want ze staan naast een lege transportkist. Hun patiënt blijkt letterlijk te zijn gevlogen. Dat is een geribbelde neushoornvogel met een gebroken pootje. De twee acteurs dagen kinderen uit om hen te helpen de neushoornvogel terug te vinden. Want in de Nederlandse kou overleeft de tropische vogel het niet.

Spanning, avontuur en educatie

Kinderen en volwassenen die een handje willen helpen moeten eerst een code kraken. Pas dan kunnen ze de kist kunnen openen en een speciale parkplattegrond bemachtigen. Deze plattegrond vormt het startsein voor een avontuurlijk tocht die voert door de Bush, Desert, Ocean en Mangrove. Door goed te kijken, te luisteren en samen puzzels op te lossen, komen de avonturiers telkens een stapje dichter bij de oplossing. Spelenderwijs leren ze veel over het natuurlijke gedrag, het voedsel en het leefgebied van de geribbelde neushoornvogel.

Praktische informatie

Escape Zoo vindt plaats van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart, dagelijks vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur, de sluitingstijd van Burgers’ Zoo in deze periode. Op de avontuurlijke tocht door de Bush, Desert, Ocean en Mangrove ontdekken de deelnemers overal aanwijzingen. Ze worden geholpen door acteurs die op diverse locaties in het park te vinden zijn. Escape Zoo is een kindvriendelijk, interactief spel dat gebaseerd is op de populariteit van ‘escape rooms’ en van een educatieve lading is voorzien. Voor een voorproefje, klik hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden