Nieuwe ‘Parkenwijzer’ over unieke natuur Meinerswijk

Foto: Gerard Herbers

‘Als je in Meinerswijk bent vergeet je al snel dat je eigenlijk midden in Arnhem zit.’ Zo begint de nieuwe ‘Parkenwijzer’ voor Arnhems nog steeds groeiende buitenwijk Meinerswijk.

De parkenwijzer voor Meinerswijk is vandaag, 19 december, aangeboden aan Roy Nijenhuis, projectontwikkelaar bij bouwbedrijf KondorWessels.

Uiterwaardenpark

Meinerswijk is voor veel Arnhemmers een onbekend natuurgebied aan de zuidzijde van de Rijn. De nieuwe Parkenwijzer wil daar verandering in brengen. Het boekje geeft op toegankelijke wijze achtergrondinformatie over dit grootste uiterwaardenpark van Europa. Hierbij ligt het accent op de rijke geschiedenis van het gebied en de unieke ‘struinnatuur’. “Dit boekje zal zeker worden toegevoegd aan ons informatiepakket over dit bijzondere gebied,” aldus Nijenhuis.

Balans tussen wonen en natuur

KondorWessels wil het gebied Stadsblokken-Meinerswijk gaan ontwikkelen. Stadsblokken is het oostelijk deel van het gebied, gelegen tussen de Nelson Mandelabrug, de John Frostbrug en de wijk Malburgen-West. Het bouwbedrijf streeft in zijn plannen naar een goede balans tussen wonen en natuur. De bedoeling is dat het grootste gedeelte van het gebied ongemoeid wordt gelaten zodat de natuur zijn gang kan gaan. Om het ‘Uiterwaardenpark Meinerswijk’ volledig te kunnen realiseren heeft KondorWessels vorig jaar zo’n 70 hectare grond aan de gemeente Arnhem geschonken.

Uitgave van Molenplaats Sonsbeek

‘Parkenwijzer Meinerswijk’ is een uitgave van Molenplaats Sonsbeek. Het is geschreven en gecoördineerd door Loes Meeuwissen, met ook dank aan onder ander Jan Floor, toezichthouder Bossen en Parken van de gemeente Arnhem. Als tweede deel van een serie boekjes over de Arnhemse parken is het verkrijgbaar bij Molenplaats Sonsbeek (Zijpendaalseweg 24a) en het Informatiecentrum Stadsblokken-Meinerswijk (Meijnerswijk 9).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden