Ziekenhuizen bundelen krachten en bouwen nieuw laboratorium in Elst

Foto: Dicoon

Elst – De bouw van het nieuwe laboratorium in Elst is op maandag 13 juni gestart. Een laboratorium waarin Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) hun laboratoria voor medische microbiologie en immunologie, klinische chemie en klinische farmacie samenbrengen.

De nieuwe laboratoriumorganisatie heet Dicoon.

Een laboratorium voor regio Midden- en Zuid-Gelderland

Onlangs tekenden Dicoon, bouwcombinatie Medexs en technisch leverancier Unica de contracten voor de realisatie. Het nieuwe laboratorium gaat ruimte bieden aan integrale diagnostiek voor de hele regio Midden- en Zuid-Gelderland.

“Een mooie stap in samenwerking tussen ziekenhuizen, maar vooral een gezonde stap in de richting van onze patiënten.”  reageert bestuurder van Dicoon, Harjan van Dam. “Zo houden we de diagnostiek betaalbaar en efficiënt. We kunnen meer capaciteit bieden, tegen aanvaardbare kosten.”

“Met de bouw van dit nieuwe laboratorium zet Dicoon in op duurzaamheid”, zegt directeur Jos Lans van bouwcombinatie Medexs.

“We bouwen circulair en modulair. De onderdelen worden prefab geproduceerd, zodat we vervoersbewegingen kunnen beperken. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2 -uitstoot en daarnaast gaan we zuinig om met het gebruik van grondstoffen.”

Het nieuwe laboratorium opent in de tweede helft van 2023 de deuren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen