Echt Vitesse-gras in Arnhemse tuinen

Foto: Pixabay

Op zaterdag 22 mei kunnen inwoners van Arnhem tussen 10.00 en 15.00 uur tuintegels ruilen voor gras waar Vitesse-spelers echt op hebben gespeeld. Bij Gelredome parkeerplaats West (rotonde hoofdingang) kunnen inwoners hun tuintegels inleveren.

Voor elke vier ingeleverde tegels ontvangt de inwoner een halve vierkante meter Vitesse-gras (maximaal 160 tegels per persoon). Kom op tijd want op = op.

Bij de gemeentewerf gewipte tegels inleveren

Ook bij de gemeentewerf (Snelliusweg 60) kunnen Arnhemmers op zaterdag 22 mei tussen 9.00 en 11.00 uur gewipte tegels inleveren. Per ingeleverde tuintegel ontvangen zij een gratis plant.
Met het ruilen van tuintegels voor Vitesse-gras en de plantjesactie proberen Arnhem Klimaatbestendig en de gemeente Arnhem inwoners te motiveren om minder tegels en meer groen in hun tuin te plaatsen.

Waarom minder tegels en meer groen?

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. Met meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Het regenwater kan gemakkelijker wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat de stad, de huizen en tuinen koeler blijven in de zomer. De ambitie is om de verharding in Arnhem in tien jaar tijd met tien procent te verminderen.

NK Tegelwippen

Tot 30 september kunnen inwoners hun gewipte tegels (met voor- en nafoto) aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Als we vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wippen winnen we het NK Tegelwippen 2021 en de Gouden Tegel.

Meer informatie

Meer informatie over de acties van aanstaande zaterdag en het NK Tegelwippen is te vinden op www.arnhem.nl/NKtegelwippen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden