Innovatief idee gezocht om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan

Foto: Vormingplus Regio Brugge on Foter.com - CC BY

Hoe verminderen we eenzaamheid onder jongeren? Dat is de challenge die Innovate, het online platform voor innovaties, samen met het Nijmeegse initiatief (Wij zijn groen, gezond en in beweging), heeft gelanceerd.

Iedereen wordt uitgedaagd om mee te denken. Het meest innovatieve idee wint €1500,- om het concept straks ook echt te gaan realiseren.

Voor een betere (mentale) gezondheid

De eenzaamheid onder jongeren is de afgelopen maanden fors toegenomen. Directeur Mark Spijker: “Voor de coronacrisis kampte nog één op de tien jongvolwassenen met gevoelens van eenzaamheid. Inmiddels is dat percentage flink gestegen en ervaren jongeren ook steeds meer gevoelens van angst, depressie en eenzaamheid. Niet gek als je bedenkt dat ze vrijwel nergens meer hun energie kwijt kunnen en hun sociale contacten fors beperkt zijn. Daar willen wij als platform voor innovaties iets aan doen. Wij nodigen dan ook iedereen uit met ons mee te denken.”

Concept écht uitvoeren

Uniek aan deze challenge is dat de winnaars met het meest innovatieve concept de kans krijgen om hun idee ook echt uit te gaan voeren. Spijker: “Je kunt een bedrag van €1500,- winnen in de vorm van een opdracht of ib47 (uitbetaalde bedragen aan derden, red.). Ook bieden we je een Innovatie Bootcamp door Hub Holland. Hierdoor krijgt de winnaar de gelegenheid zijn of haar concept te realiseren en zo de eenzame jongeren écht te helpen. Daarnaast zetten we het idee van de winnaars volop in de schijnwerpers via onze social kanalen en bieden we ze volledige toegang tot ons netwerk vol gezondheidsexperts en creatieve young professionals. We hopen hoe dan ook op een idee dat het grote probleem van eenzaamheid onder jongeren iets kleiner maakt. Want dat verdienen ze.”

Wat kun je winnen?

 • Een bedrag van €1500,- (in de vorm van een opdracht of ib47)
 • Een Innovatie Bootcamp van een halve dag door Hub Holland B.V.
 • Aandacht via de kanalen van Innovate
 • Toegang tot het netwerk van Innovate en Groen Gezond en in beweging

Wat wordt gevraagd?

 • Bedenk een idee, ontwerp, toepassing of aanpak waarmee het eenzaamheidsgevoel onder jongeren in de regio Arnhem-Nijmegen afneemt.
 • Een concept / plan van maximaal twee A-4tjes (exclusief bijlages) waarin staat:
  • Wat je ontwerp, toepassing of aanpak is,
  • Wat je nodig hebt om het uit te voeren (partners, middelen),
  • Een inschatting van een kosten en baten. Het mooist zou zijn als je er zelfs geld mee zou kunnen verdienen en een sluitende businesscase kan opstellen.

Meedoen

Meedoen met deze challenge kan door een mail met het idee, naam en telefoonnummer te sturen naar [email protected]. Deelnemers hebben tot 15 januari de tijd om hun idee in te sturen. Meer informatie is te lezen op de website van Innovate: www.innovate.community.

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden