Fietsen langs bloemrijke Akkerrandenroute 2020

Wethouder Dimitri in de bloemrijke akkerrand
Foto: Gemeente Overbetuwe

Vorige week was de officiële opening van de Akkerrandenroute 2020: een fietsroute langs de randen van akkers in Overbetuwe en Lingewaard.

De akkerranden zijn ingezaaid met bloemen. De eersten komen bijna op, binnenkort zullen de akkerranden volop bloeien.

Goed voor biodiversiteit

De route gaat via fietsknooppunten langs meer dan veertig bloemrijke akkerranden en is 81 kilometer lang. De fleurige en kleurige banen in het landschap zijn door achttien agrarische bedrijven aangelegd. De bloemrijke akkerranden zijn goed voor de kwaliteit van het landschap. Zo leveren de randen een bijdrage aan de biodiversiteit. Het is een leefgebied voor weidevogels en veel insectensoorten waaronder bijen, hommels en vlinders. Ook zorgen de akkerranden voor een betere kwaliteit van het oppervlaktewater en wordt de bestrijding van plagen eenvoudiger.

Kleuren ontdekken in het rivierenlandschap

Vooral in de vakantieperiode waarin iedereen op zoek is naar leuke activiteiten dicht bij huis, is deze fietstocht een aanrader. Fietsers kunnen volop genieten van de kleuren dwars door het rivierenlandschap van Overbetuwe en Lingewaard. Bekijk de route op gelderseroutes.nl. Daar is ook een folder beschikbaar met meer leuke informatie over de akkerranden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden