Je natuurbegraafplaats nu al reserveren en later je plek kiezen

Foto: Heidepol

Vanaf 14 mei is het mogelijk om bij Heidepol en Landgoed Mookerheide, Maashorst en Schoorsveld een plekje te reserveren zonder dat een bezoek aan de natuurbegraafplaats nodig is. Er kan dus nu ook op afstand voor eeuwigdurende grafrust in de natuur gekozen worden.

Daarbij zoekt men later de specifieke plek daarvoor uit.

Natuurbegraafplaats

Natuurbegraven Nederland realiseert zich dat het nu niet voor iedereen mogelijk of wenselijk is om naar buiten te gaan en een natuurbegraafplaats te bezoeken. In deze bijzondere tijd langskomen om een plekje voor de eeuwige grafrust uit te kiezen is dan, letterlijk, een stap te ver.
Een bijzondere tijd waarin we meer naar elkaar omzien en goed voor elkaar willen zorgen. En misschien ook wel een tijd waarin we ons bewust zijn dat wij of onze dierbaren er niet altijd zullen zijn. Op de natuurbegraafplaats is het duidelijk dat mensen daar juist in deze tijd over nadenken en daar met naasten over praten. Het geeft dan rust te weten dat je alles goed geregeld hebt.

Kies zelf een plekje

Op een natuurbegraafplaats kies je zelf een plekje in het natuurgebied uit dat bij jou past. Een laatste rustplaats om begraven te worden, of voor de as of urn. Maar precies dat is in deze tijd niet voor iedereen mogelijk of wenselijk. “Daarom bieden we mensen nu de mogelijkheid aan om een plekje te reserveren, zonder dat je langs hoeft te komen om het eigen plekje uit te kiezen. Dat kan op een later moment,” zegt Judith de Haan, manager natuurbegraafplaats Heidepol. “De wetenschap dat ze het geregeld hebben, geeft mensen wel al rust.”

Meer weten?

Om meer te weten te komen over het op afstand kiezen voor eeuwige grafrust in de natuur of over wat de mogelijkheden zijn, kijk op de website www.heidepol.nl. Een video over de keuze op afstand voor eeuwige grafrust in de natuur is te vinden op YouTube.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden