Eerste gamevlog van Planet Zoo live begon 13 december

Foto: Koninlijke Burgers' Zoo

Vrijdag 13 december om 10.00 uur ging de eerste gamevlog over Planet Zoo live op het YouTubeBurgers’Zoo kanaal. Dierenparkontwerper Stef van Campen toetst het bedrijfssimulatiespel samen met filmmaker Ruben Huis in ’t Veld aan de werkelijkheid.

Van Campen deelt met de kijkers zijn expertise en overwegingen bij het bouwen van dierverblijven.

Vakkennis uit de praktijk

De gamevlog is met de nodige humor gemaakt, maar kent zeker een serieuze ondertoon. Spelenderwijs testen Stef en Ruben live in de vlog de mogelijkheden van Planet Zoo. Hierbij vertelt Stef welke afwegingen en overwegingen hij in de realiteit van het dagelijkse leven maakt als hij een dierverblijf ontwerpt. Deze vakkennis uit de praktijk vormt een waardevolle aanvulling voor fanatieke gamers. Die kunnen namelijk thuis hun eigen dierenpark ontwerpen in Planet Zoo.

Afwegingen en overwegingen van ontwerpers

Dierenparkontwerper Stef van Campen is positief verrast over de diepgang van Planet Zoo. “Hoewel het spel logischerwijze niet alle aspecten uit de praktijk kan bevatten, krijg je als speler toch een verrassend grote variatie aan mogelijkheden om je eigen ideeën uit te voeren,” aldus Van Campen. Burgers’ Zoo hoopt niet alleen de kijkers van de gamevlog aan het denken te zetten. Ook wil die een klein inkijkje  bieden in alle afwegingen en overwegingen die ontwerpers van moderne dierenparken maken bij het ontwerp van nieuwe verblijven voor de dieren.

Planet Zoo

Ontwikkelaar Frontier Developments (UK) heeft Planet Zoo op 5 november 2019 uitgegeven voor Microsoft Windows. Het bedrijfssimulatiespel is een spirituele opvolger van Zoo Tycoon. Het plaatst de speler in de positie van dierentuin directeur met een complete creatieve vrijheid met betrekking tot de invulling van het dierenpark. De gameplay en graphics van het spel komen sterk overeen met die van Planet Coaster, eveneens van Frontier Developments.
Bekijk hier de eerste gamevlog over Planet Zoo.

Bron: Burgers'Zoo

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden