De Molenplaats wordt Arnhems groene VVV

Foto: Stichting De Beken

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de promotie van het groen in Arnhem uitgevoerd door Natuurcentrum Arnhem en Netwerk Groen Arnhem. De Molenplaats in Sonsbeek wordt de centrale plek van waaruit de activiteiten plaatsvinden.

Het wordt een groene VVV in de breedste zin van het woord, waar bezoekers terecht kunnen en vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen.

Ontmoetingsplaats

Bezoekerscentrum Molenplaats wordt nog meer dan het al was, een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar bijvoorbeeld ook vergaderingen en informatiebijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Het bezoekerscentrum richt zich op inwoners, groene groepen en toeristen. Doel is om mensen bewust te maken van de kwaliteit van het vele groen in Arnhem, op het gebied van landschap, cultuurhistorie en biodiversiteit maar ook op het gebied van gezondheid en klimaatbestendigheid.

Locatie met toekomst

Het Natuurcentrum en Groen Arnhem nemen daarmee de huidige taken over van het bestuur van Stichting Molenplaats Sonsbeek. Zij zullen nieuwe activiteiten gaan opzetten, bijvoorbeeld op het gebied van educatie over de kwaliteiten van het Arnhemse groen.

Omdat Stichting Molenplaats Sonsbeek zowel financieel als organisatorisch kwetsbaar was, heeft het college van burgemeester en wethouders de stichting verzocht om samen met Natuurcentrum Arnhem en Netwerk Groen Arnhem na te denken over de toekomst. Het college wil de Molenplaats als locatie met de bijbehorende groene activiteiten versterken, verbreden en uitbouwen. Dat moet onder andere leiden tot meer activiteiten, meer bezoekers en betere samenwerking met andere organisaties die zich inzetten voor groen in Arnhem.

Ervaren organisaties

Natuurcentrum Arnhem heeft ervaring met onder andere het beheren van panden en werken met vrijwilligers. Groen Arnhem is al zeer betrokken bij alle zaken die rondom het groen in de stad georganiseerd zijn. Daarom zijn zij de logische partijen om de werkzaamheden van Stichting Molenplaats Sonsbeek over te nemen. Net als het college zien beide partijen kansen om de prachtige locatie met de verschillende functies, zoals de groene VVV, verder te versterken.

Bewust van groene kwaliteit

Rondleidingen, wandel- en fietstochten, debatten, adviezen over vergroenen van tuinen en het exploiteren van een unieke historische plek. Dat is een greep uit de activiteiten van bezoekerscentrum Molenplaats, waarin een grote groep gemotiveerde vrijwilligers een belangrijke rol speelt. Ook blijft de Witte Watermolen draaiend voor de productie van biologische producten.

Voor meer informatie zie www.molenplaatssonsbeek.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden