Ontmoet de moeder van Job in het Colofon 7 juli

Foto: Het Colofon

Job kan niet staan en niet lopen, niet lezen en niet rekenen. Vrolijk en ongecompliceerd begint hij elke ochtend aan een nieuwe dag.

Job heeft geen weet van zijn eigen broze gezondheid, van oorlogen of van mensen die elkaar naar het leven staan. Achttien jaar lang beschreef Annemarie Haverkamp de wereld door de ogen van haar zoon Job. Op donderdag 7 juli spreekt ze met Berry Kessels in de Arnhemse boekhandel Het Colofon over Het boek van Job.

Het boek van Job

Het is een bundeling van liefdevolle levenslessen van een zeldzaam jongetje. Hoe is het om onverwacht een zwaar gehandicapt kind te krijgen? Wat betekent het als je je hele leven anders móet  inrichten?  Waarom spreken haar ontroerende, treffend genoteerde observaties zoveel mensen aan?
Zij laat zien hoe bijzonder de alledaagse dagen met Job waren. Het boek is een monument voor een ontwapenend kind en de liefde waarmee zijn ouders hem omgaven. Het boek is net uit en al uitgeroepen tot Non-fictie Boek van de Maand juni in het radio 1-programma van Humberto Tan.

Zeldzame chromosoomafwijking

Ze begon al met haar columnserie in De Gelderlander toen ze zwanger was, in dezelfde periode dat prinses Máxima haar eerste kind verwachtte. Totaal onverwacht bleek Job bij zijn geboorte een zeldzame chromosoomafwijking te hebben. Annemarie documenteerde zijn hele leven tot hij, net geen achttien jaar oud, in november 2021 overleed. Nog steeds schrijft ze wekelijks in De Gelderlander over Job, nu over het leven zonder hem.
Annemarie Haverkamp won met haar debuutroman De achtste dag zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020.

Praktische informatie

Berry Kessels interviewt Annemarie Haverkamp in Het Colofon over Het boek van Job op donderdag 7 juli om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00).
Boekhandel Het Colofon is aan de Bakkerstraat 56.
De toegang is gratis, maat wel graag reserveren via 026-3703508 of www.hetcolofon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen