Arnhem in Dialoog 2021: erbij horen

Foto: Arnhem in dialoog

Binnenkort gaat ‘Arnhem in Dialoog’ weer van start! Van vrijdag 29 oktober t/m zondag 7 november worden op allerlei plekken, verspreid over de stad, ‘dialoogtafels’ georganiseerd.

Onder leiding van een speciaal getrainde gespreksleider ga je anderhalf á twee uur in dialoog met een kleine groep mensen. Mensen die je niet kent en die je anders misschien ook nooit zou ontmoeten. Het thema dit jaar is: ‘erbij horen’.

Wij/zij denken tegengaan

Doel van Arnhem in Dialoog is om de sociale samenhang in de stad en de samenleving te versterken door inzet van de dialoog. Arnhem in Dialoog is ontstaan uit het succes van de Dag van de Dialoog in Rotterdam (sinds 2002). En die Dag was weer overgewaaid uit New York, waar men na de aanslag van 9/11 op het WTC dialoogtafels heeft georganiseerd om het wij-/zij-denken tegen te gaan.

Verbinding maken

Arnhem in DialoogTijdens de dialoog wisselen deelnemers ervaringen, ideeën en dromen uit en zetten stappen om hun dromen te verwezenlijken. Door de specifieke aanpak van gespreksvoering ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, en ook nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke en gezamenlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van deelnemers dragen bij aan het vergroten van kennis over elkaar en geven een impuls aan het prettig samen leven, wonen en werken.

Op dit moment zijn er rond de twintig steden en/of dorpen gedurende het jaar actief met een Dag of Week van de Dialoog rondom actuele en maatschappelijke thema’s.

Geef je op

Ga naar www.arnhemdialoog.nl voor een dialoogtafel bij jou in de buurt of wijk en geef nu je op!

Je mag natuurlijk ook meedoen aan een tafel in een ander deel van de stad, als die dag of tijd jou beter uitkomt. Of gewoon omdat het leuk is om bewoners uit een heel andere wijk te ontmoeten!

Arnhem in Dialoog wordt georganiseerd door D3rde Verdieping.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden