Stoptober camper komt naar Arnhem

Foto: Stoptober

Rook jij en wil je stoppen? Doe dan met ons mee aan Stoptober. Dit jaar zien we de Stoptober camper ook in de regio Gelderland-Midden om de rokende inwoners te mobiliseren te stoppen met roken.

In Gelderland-Midden rookt 17,4 % van de inwoners van 18 jaar of ouder. Stoptober geeft je op allerlei manieren steun om het vol te houden.

Achtste editie

Voor deze achtste editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationale Stopmoment. Dit jaar rijdt ook de Stoptober camper door het hele land en gaat het drukke pleinen en markten af. Deskundigen geven bij de camper op locatie informatie over de voordelen van het stoppen met roken.

De Stoptober camper stopt op vrijdag 24 september in Arnhem en Huissen.

De Stoptober Camper

De Stoptober camper is vrijdag 24 september ‘s morgens in Arnhem op het Velperplein en ‘s middags op de weekmarkt in Huissen. Deskundigen geven informatie over het stoppen met roken en over Stoptober. In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat deze gezamenlijke manier van stoppen werkt. Onderzoek van Amsterdam UMC heeft aangetoond dat 74% van de deelnemers Stoptober succesvol afrondt. 50% rookt na 3 maanden nog steeds niet en 25% is na een jaar nog rookvrij. Dat percentage is 5x hoger dan een stoppoging zonder hulp en steun.

Rokers willen graag stoppen, ook Hans Klok en Patricia Paay

We weten uit onderzoek dat tachtig procent van de rokers graag wil stoppen, maar daar kunnen ze vaak wel een extra aanmoediging bij gebruiken. Bij de camper kan men ook de juiste informatie krijgen om anderen die roken uit te dagen mee te doen aan Stoptober.
Dit jaar zie je in spots op TV en radio bekende Nederlanders die stoppen met roken. ‘Ik rook al veel te lang,’ zegt Hans Klok. ‘Het is altijd mijn guilty pleasure geweest. Voor mij was dat sigaretje een moment om tot rust te komen. Maar dat moet afgelopen zijn.’ Patricia Paay is een paar jaar geleden weer begonnen met roken. Met als gevolg dat haar stem een octaaf zakte. ‘Het is tijd om met deze slechte gewoonte af te rekenen. Roken is slecht. Voor je gezondheid, voor je stem, voor alles. Ik heb er ook het volste vertrouwen in dat ik het ga redden.’

Corona en roken

Een gezonde leefstijl is aandacht voor gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, minder alcohol en stoppen met roken. Bij veel mensen kan het immuunsysteem binnen enkele weken sterker worden. Daardoor verkleint de kans op een ernstig beloop van COVID-19. Dit lijkt hiermee een goed wapen in de strijd tegen het coronavirus. Naast uiteraard het voorkómen van besmettingen door de huidige coronamaatregelen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden