30 juli prikken met Janssen bij de GGD vaccinatiebus in de Geitenkamp

Foto: GGD

GGD Gelderland-Midden gaat met een vaccinatiebus prikken in de wijk. Zodat inwoners die een prik willen direct dichtbij en gratis gevaccineerd worden. In de vaccinatiebus kun je alléén het Janssen-vaccin krijgen. In Arnhem staat de vaccinatiebus op 30 juli in de Geitenkamp.

  • Vrijdag 30 juli van 09.00 tot 17.30 uur op het Marktplein op Geitenkamp in Arnhem

Prikken zonder afspraak in de bus

Ben je 18-plus en wil je een vrijwillige vaccinatie met het Janssen-vaccin? Je bent van harte welkom in de vaccinatiebus. Je hoeft hiervoor géén afspraak te maken. Let op: vergeet niet je ID-bewijs mee te nemen en draag in de bus een mondkapje!

Heb je een vraag over het vaccineren tegen corona? Ook daarvoor kun je terecht in de vaccinatiebus. De artsen staan voor je klaar met begrijpelijke antwoorden. Wil je liever gevaccineerd worden met een ander vaccin dan Janssen? Maak dan in de bus een afspraak voor vaccinatie op één van onze normale priklocaties.

Bang voor je prik? Bekijk de tips

Wist je dat 1 op de 5 Nederlanders bang is voor prikken? Heb je binnenkort bij ons een afspraak voor de coronavaccinatie? Of twijfel je nog door je prikangst? We hebben 6 tips voor je om je prikangst te verslaan:

  • Zorg dat je uitgerust bent en voldoende gegeten en gedronken hebt. Je lichaam heeft die energie nodig.
  • Wees niet te trots of te bescheiden, vertel het de prikker en wees heel duidelijk. De prikker gaat ervan uit dat de meesten een prik wat onprettig kunnen vinden. Hij of zij kan niet raden dat je het echt heel eng vindt. Ze zijn wel getraind om empathisch met prikangst om te gaan en geven je graag wat extra tijd en uitleg.
  • Kijk niet naar je arm tijdens de prik. Dat helpt bij het ontspannen.
  • Zoek afleiding: zet bijvoorbeeld je favoriete muziek op.
  • Ontspan je arm zoveel mogelijk, laat je schouders bewust zakken.
  • Doe ademhalingsoefeningen: Adem bewust, in door je neus, uit door je mond. Als je je daarop concentreert, ervaar je de prik als sneller en pijnlozer.

Er is ook een corona-informatiebus

Voor als je eerst betrouwbare informatie wilt over corona en vaccineren. Kom langs bij onze corona-informatiebus voor goede voorlichting.

  • Donderdag 29 juli van 10.00 tot 16.00 uur op parkeerplaats winkelcentrum Elderhof in Elderveld
  • Vrijdag 30 juli van 13.00 tot 19.00 uur op winkelcentrum Presikhaaf nabij supermarkt Guven
  • Vrijdag 30 juli van 9.00 tot 13.00 uur op het marktplein op de Geitenkamp
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen