Nek- of schouderklachten door Corona? Masseer ze weg!

Foto: Corpus Touch

Nu thuiswerken gedeeltelijk voor veel bedrijven nog steeds de norm is, ondervinden velen de nadelen aan den lijve. Afgelopen jaar constateerden onder andere fysiotherapeuten en massagesalons een toename van het aantal nek- en schouderklachten, net als tijdens de eerste lockdown.

Partnercontent

“Thuis hebben mensen vaak geen goede tafel of bureaustoel, waardoor ze aan het einde van de dag een stijve nek hebben. Een verkeerde werkhouding en een gebrek aan afwisseling tijdens het werken zijn een van de grootste veroorzakers. Een tijdje thuiswerken op een niet optimale werkplek is niet zo’n probleem, maar als het langer aanhoudt, krijgen mensen er last van,” aldus, Corinna van Woensel van Corpus Touch uit Arnhem.

Duidelijke oorzaak

“Mensen weten de weg naar de salon weer te vinden en we merken dat thuiswerken een duidelijke oorzaak is waarom mensen komen. Normaal gesproken in het voorjaar merken we dat mensen klachten krijgen doordat ze veel in de tuin werken. Nu is een aantal weken thuiswerken de meest voorkomende reden.” Spanning manifesteert zich al gauw tussen de schouderbladen en in het nekgebied.

Massage helpt

Nek- of schouderklachtenWanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Laten we ook vooral niet vergeten dat deze massage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt!

Interesse? Neem contact op met Corpus Touch  

Dat kan via [email protected] of 06 249 717 28

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen