Van Hall Larenstein opnieuw duurzaamste hogeschool van Nederland

Foto: HVHL

Voor het vierde jaar op rij is Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) de duurzaamste hogeschool van Nederland. HVHL haalde voor de Sustainabul 2021 een tweede plaats, net achter de Wageningingen Universiteit, die zich de duurzaamste instelling voor hoger onderwijs van Nederland mag noemen.

Bij het beoordelen van de onderwijsinstellingen werd gelet op de integratie van duurzaamheid binnen de onderdelen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering en de integratie van de SDG’s (Sustainable Development Goals) binnen deze thema’s. Van Hall Larenstein scoorde als enige instelling maximaal op de onderdelen onderwijs en onderzoek.

Erkenning door studenten en collega-instellingen

De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het is een initiatief van het landelijk studentenplatform Studenten voor Morgen. Het doel is om duurzaamheid binnen de instellingen voor hoger onderwijs te stimuleren. De ranking is gebaseerd op de mate waarin de onderwijsinstellingen duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. De SustainaBul werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt tijdens Groene Peper, het online event op het gebied van duurzaamheid voor mbo, hbo en wo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen