Lege flessenactie voor zwemvereniging PFC Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

Vanaf juni 2020 wordt er, in coronatijd, door vrijwilligers van zwemvereniging PFC Rheden gewerkt aan de zogenaamde ‘lege flessenactie’. Dit in verband met de feestelijke opening van het nieuwe zwembad in Velp.

Zodra het nieuwe zwembad, het Biljoenbad, in gebruik genomen kan worden neemt PFC Rheden afscheid van huidig trainingszwembad De Dumpel, een zwembad waar PFC Rheden meer dan vijftien jaar getraind heeft en zwemlessen verzorgd heeft.

Flessenactie als afscheid

Om het afscheid van De Dumpel niet stilletjes voorbij te laten gaan, is de lege flessenactie bedacht. De mogelijkheden zijn gigantisch, als het bassin leeggepompt is, is er immers plek voor 200.000 flessen. Dit lijkt vanaf moment één al een onhaalbare opgave maar de kleine vereniging doet haar best er het maximale uit te halen in deze tijd.

In oktober hebben ze met een groot aantal jeugdleden de eerste inzameldag gehad bij omwonenden van het nieuwe Biljoenbad. Op 12 december inzameling rondom supermarkten, en de grote finaledag van de actie zal plaatsvinden op 19 december 2020 in De Dumpel, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Plannen voor deze actie zijn als volgt;

  • 12 december – sluiting De Dumpel en tevens inzameldag rondom supermarkten: Albert Heijn Presikhaaf en Jumbo Velp. (11.00-15.00)
  • 19 december – grote finaledag van 10.00 uur tot 17.00 uur in De Dumpel. Mensen mogen zelf hun flessen in het zwembad komen gooien.

Voor de finaledag is tevens een Facebookevenement aangemaakt. Mensen die deze actie willen steunen of graag willen deelnemen maar vanwege bijvoorbeeld corona maar niet kunnen of mogen komen kunnen mailen naar [email protected] om de lege flessen te laten ophalen.

Uiteraard staat veiligheid, zeker in deze tijd, voorop. Daarom hebben ze als organisatie samen met de gemeente Rheden en Sportbedrijf Rheden een coronaprotocol opgesteld. Bezoekers kunnen er dus van uitgaan dat ze de actie ten alle tijden veilig kunnen bezoeken.

Lees ook:

lege statiegeldflessen

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden