Twee Arnhemmers in finale Golden Service Awards 2020

Foto: Service Management

Arnhemmers Hennie Otten en Rick Pontsteen zijn geselecteerd als finalisten voor de Golden Service Award 2020. Op 3 december wordt bekend wie er in de prijzen vallen.

De jury van de Golden Service Awards heeft de twintig finalisten bekendgemaakt. In elke categorie, zijnde Schoonmaker, Schoonmaakteam, Glazenwasser en Leidinggevende van het Jaar 2020, zijn vijf finalisten in de running. Twee finalisten zijn afkomstig uit Arnhem, namelijk Henny Otten (categorie Schoonmaker) en Rick Pontsteen. (categorie Glazenwasser.)

Hartverwarmende inschrijvingen

Op basis van diverse criteria werden de kandidaten beoordeeld, waarna de jury vijf finalisten per categorie selecteerde om door te gaan. Dat betekent niet dat de afgevallen kandidaten niet goed waren, benadrukt de jury. Integendeel. “Uit de vele en hartverwarmende inschrijvingen blijkt dat er veel toppers in de schoonmaakbranche rondlopen. Ze zijn echt het gezicht van ons vak en we mogen terecht trots zijn op hen.” Na een moeilijke, maar zorgvuldige afweging kwamen er twintig genomineerden uit de bus. Twee daarvan zijn afkomstig uit Arnhem.

Arnhemse genomineerden

Hennie Otten van EW Facility Services werkt voor dit Arnhemse bedrijf op Papendal. Ze is genomineerd in de categorie Schoonmaker van het jaar.

finalistenDe jury over Hennie:
Hennie heeft alles in huis dat bij deze titel hoort. Vol passie werkt zij al 25 jaar in het schoonmaakvak en dat zie je. Naast haar kwaliteit blinkt ze uit in haar doorzettingsvermogen, pro-activiteit, flexibiliteit en collegialiteit.

Objectleider Carla: “Hennie is een voorbeeld voor haar collega’s. Ze is vrolijk, staat altijd voor je klaar, is erg flexibel en bereid iedereen te helpen. Verder kan ik er vrijwel blind op vertrouwen dat haar kwaliteit van schoonmaken goed is.”
Marijke, Manager Houskeeping van Papendal vult aan: “Hennie is heel alert en precies in haar werk. Ze kijkt verder dan alleen haar eigen werk en signaleert ook zaken waar ze tegenaan loopt op de hotelkamers en andere plekken op het terrein waar ze niet aan het werk is. Daarnaast is ze als persoon heel prettig om mee samen te werken.”
Stilzitten past niet bij Hennie. Carla: “Toen het werk stil kwam te liggen door corona, was Hennie de eerste die aangaf graag aan de slag te gaan op een zorglocatie. Haar steentje bijdragen waar het op dat moment zo hard nodig was, was en is voor haar een vanzelfsprekendheid.”

Categorie Glazenwasser

Rick Pontsteen is genomineerd als Glazenwasser van het Jaar 2020. Hij werkt bij SMB Willems en woont in Arnhem.

Over hem zegt de jury het volgende:

finalistenRick is een glazenwasser waar je op kan bouwen. Hoewel hij nog jong is (27 jaar) is hij een collega die serieus met zijn vak bezig is. Het glazenwassersvak is hem met de paplepel ingegoten: zijn vader is ook glazenwasser bij SMB Willems. Rick begon al op zijn 16e met het wassen van ramen, inmiddels is kunnen we hem dus een ervaren vakman noemen.

Wat hem duidelijk onderscheidt van zijn collega’s zijn Ricks sociale vaardigheden. In de schoonmaak gaat het vaak over beleving en gastvrijheid. Dit wordt in het glazenwassersvak nog wel eens vergeten. Rick heeft goed contact met de klanten waar hij komt. Hij is beleefd en geen verzoek is voor hem te veel. Is de klus niet af? Rick werkt zonder problemen een uurtje door. Alles om een goed resultaat op te kunnen leveren. Het contact met anderen vindt Rick zelf ook het mooiste aan het vak. “De omgang met klanten vind ik leuk. Een praatje maken met de mensen die je tegenkomt en klanten mogen me altijd alles vragen. En ik heb ook een gezellig team met collega’s, elke dag is er wel iets om te lachen. En als we de klus dan samen geklaard hebben, dan hou ik daar een voldaan gevoel aan over.”

Jury op werkbezoek

De juryleden hebben nu de twintig finalisten gekozen. Na deze ronde bezoeken de juryleden alle genomineerden. Op 3 december worden de vier prijzen uitgereikt. Niet alleen de Schoonmaker van het Jaar, maar ook het Schoonmaakteam, de Leidinggevende, én de Glazenwasser van het Jaar worden dan gekroond.

Over de Golden Service Awards

De GSA hebben een helder doel: een stevige bijdrage leveren aan de kwaliteit en imago van de schoonmaaksector. Werken aan het belang en het bevorderen van de zichtbaarheid en uitstraling, als onafhankelijk en kwalitatief sterk platform. Met dank aan de ambassadeurs die achter de Golden Service Awards staan. Dat zijn Numatic, Katrin, ICS Groep, SMB Willems, CSU, Gom, OSB en EW Facility Services. Zij maken deze verkiezing mede mogelijk.

Voor meer informatie over de Awards en een overzicht van alle genomineerden zie hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden