Visbroertjes stunten met parelactie

Foto: De Zilte Zeemeermin

Bij Vishandel De Zilte Zeemeermin in de Steenstraat loopt nog tot eind deze maand een bijzondere actie: vind de parel in de oester en je mag daarmee een gouden sieraad op maat laten maken ter waarde van 500 euro.

Het zat de Visbroertjes niet mee de laatste maanden. Wiebe en Luuk de Haan, eigenaren van viswinkel De Zilte Zeemeermin aan de Steenstraat, moesten hun restaurantgedeelte sluiten omdat het te smal was voor de 1,5 meter maatregel. Ze kregen de kans het pand van voormalig restaurant Raen Lee te huren om daar tijdelijk hun visrestaurant voort te zetten. Daar konden ze dertig gasten kwijt, keurig op 1,5 meter afstand. Maar de dag na de eerste openingsdag gingen de horeca-lockdown in en konden ze de zaak weer sluiten. “Na al die voorbereidingen en een week proefdraaien,” vertelt Wiebe de Haan. “We zaten er echt wel even helemaal doorheen.”

Nieuw plan

Maar dat duurt nooit lang bij de altijd positieve broers. Binnen de kortste keren kwam er een nieuw plan bovenborrelen: een parelactie. Luuk kwam op dat idee nadat hij met zijn neefjes de film Sjakie en de chocoladefabriek had gezien. “Met die gouden wikkel, weet je wel, om de verkoop van de chocoladerepen op te krikken. Ik had het daar met Wiebe over en die zei: dat moeten wij ook doen, maar dan met een gouden oester!”

Tahiti parels

parelactieDat bleek erg duur uit te vallen, waardoor de broers al brainstormend uitkwamen bij het volgende lumineuze idee: een parel in een oester. Ze bespraken het idee met hun schelpdierleverancier uit Yerseke. “Die was er meteen voor in. Vervolgens hebben we het voorgelegd aan een goudsmid hier in Arnhem. Die raadde ons zwarte Tahiti parels aan, dat zijn momenteel de meest gewilde parels ter wereld.”

Sieraad voor de eerlijke vinder

Ze kochten twee parels, die door hun leverancier in Yerseke in twee schoongemaakte lege oesterschelpen worden. Luuk de Haan: “In willekeurige doosjes van twaalf oesters. Dat kunnen Zeeuwse platte zijn of creuses, of een van de andere vier soorten oesters die wij in het assortiment hebben. Wij weten dat ook niet, alleen onze leverancier. Op alle doosjes komt een sticker van de oesteractie. Degene die de parel vindt, mag daarmee een gouden sieraad op maat laten maken ter waarde van 500 euro.”

Zes soorten oesters

“Wij hebben ons vanaf de opening, drie jaar geleden, sterk op oesters gericht. Ik denk dat wij in de hele regio het grootste assortiment oesters hebben. We verkopen zes soorten: de Zeeuwse platte en de creuse, een Ierse, een Portugese en twee Franse oesters: een fine Clair en een speciale Clair. Mensen weten dat ze voor oesters bij ons moeten zijn. Met deze actie hopen we de omloopsnelheid van onze oesters in stand te houden of misschien zelfs te verbeteren. En we gaan ervan uit dat als het straks met corona weer ietsje beter wordt, ons pop-up restaurant alsnog open kan gaan.”

parelactie

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden