Scholen kunnen zich opgeven voor Week van de Rechtspraak

Foto: Rechtbank

Rechtbank Gelderland laat ook dit jaar jongeren in de Week van de Rechtspraak op middelbare scholen en mbo’s graag kennismaken met de rechtspraak. Deze week wordt gehouden van 21 tot en met 25 september.

Door de coronamaatregelen is op dit moment de invulling van de Week van de Rechtspraak nog niet helemaal duidelijk, maar het gaat hoe dan ook op de een of andere manier door.

Voor de klas

Vorig jaar bezochten rechters en juridisch medewerkers van de rechtbank Gelderland tientallen mbo’s en middelbare scholen in de provincie Gelderland. Als de omstandigheden het toelaten brengt rechtbank Gelderland ook dit jaar weer een bezoek aan de klas voor het geven van een voorlichting. Daarnaast worden ideeën uitgewerkt voor een online invulling van de Week van de Rechtspraak.

Fysieke of digitale invulling

Op dit moment is het dus nog niet helemaal duidelijk hoe de Week van de Rechtspraak wordt vormgegeven. Wel peilt rechtbank Gelderland alvast graag of scholen interesse hebben in een (digitaal) bezoek van een rechter tijdens de Week van de Rechtspraak.

Aanmelden

Docenten kunnen hun scholen opgeven door een mail met de volgende gegevens te sturen:

  • Naam & bezoekadres van de school.
  • Gegevens contactpersoon (e-mail, telefoonnummer).
  • Hoe en wanneer is contactpersoon bereikbaar (i.v.m. zomervakantie).
  • Aantal klassen.
  • Aantal leerlingen per klas (gemiddeld).
  • Niveau en leerjaar van de leerlingen.
  • Voorkeur fysiek of digitaal bezoek.

Deadline

Graag ontvangt rechtbank Gelderland deze gegevens voor 10 juli zodat ze een beeld hebben welke scholen interesse hebben. In augustus bekijken wij of het mogelijk is om scholen te bezoeken. Meer informatie over de invulling van de Week van de Rechtspraak volgt daarna per mail aan de scholen die zich hebben opgegeven.

Contactgegevens

Rechtbank Gelderland
Contactpersoon mw. Robin Smit
Telefoonnummer 088 – 3611520
E-mailadres [email protected] 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden