13 en 14 juli Open huis Nederlandse imkers

Foto: Nederlandse Bijenhoudersvereniging

In het weekend van 13 en 14 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. In Arnhem kun je terecht bij de stadsboerderij aan de Mooieweg in Rijkerswoerd.

Voor het tiende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in ons land.

Op zoek naar de koningin

Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat je zelf kunt doen om bijen te helpen? Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling omdat ze het niet zo makkelijk hebben. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 13 en 14 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederlandse BijenhoudersVereniging

Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80 procent is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op en geeft voorlichting op scholen en aan geïnteresseerden.

Bezoeklocatie Arnhem

Stadslandbouw mooiweg
Mooieweg 117, ARNHEM

Open:
zaterdag 13 juli 2019 – 10:00 – 16:00
Meer informatie ┬╗

Voor alle andere locaties in de buurt en de rest van het land zie: www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.

imkers

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden