Jongeren voor 1 euro naar Eighth Grade in Focus

Foto: Focus Filmtheater

Op woensdag 5 juni om 19:00 uur organiseren Focus Filmtheater, InDifferent en Fashion Design Festival Arnhem (FDFA) een speciale filmvertoning rond het thema identiteit. Jongeren onder de achttien kunnen daar voor 1 euro naar toe.

Voor iedereen die weet dat opgroeien ‘scary en weird kan zijn’. Te zien is de coming of age film Eighth Grade. De film gaat over de 13-jarige vloggende puber Kayla. InDifferent – een community van leerlingen gestart vanuit het Doorwerthse Dorenweerd college die opkomen voor diversiteit, inclusie en respect op school – verzorgt een inleiding en nagesprek bij de film. Voor volwassenen geldt een prijs van €3. Wees er snel bij!

Over Eighth Grade

Bo Burnham | VS 2019 | 93 min

De veelbekroonde film Eighth Grade is van het jonge Amerikaanse talent Bo Burnham. Hoofdpersoon is de dertienjarige Kayla (prachtrol van Elsie Fisher). Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt ze maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er helemaal niks van begrijpt, populaire pestkoppen en ongewenste avances. Na de première tijdens het Sundance Film Festival, waar Eighth Grade de publieksprijs won, veroverde Kayla de harten van de bezoekers met haar naïviteit, kwetsbaarheid en onhandigheid die soms ongemakkelijk is om naar te kijken, maar waar je al helemaal niet van wilt wegkijken.

Over InDifferent en FDFA

InDifferent is een community van leerlingen die opkomen voor diversiteit, inclusie en respect op school. InDifferent is anderhalf jaar geleden ontstaan op het Dorenweerd College en de community is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 75 leerlingen. Ook op andere scholen in de regio Arnhem ontstaat een InDifferent. Omdat mode en identiteit hand in hand gaan, is InDifferent onderdeel van FDFA, met een uitgebreid en leuk programma.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden